Recept om de lekkerste gado gado salade te maken!

Gado Gado

Het lekkerste en makkelijkste recept om gado gado te maken, geïnspireerd op de etentjes bij Bart zijn opa en oma. Toen Bart en ik allebei nog thuis woonden aten we namelijk elke dinsdag bij zijn opa en oma. Opa en oma zijn gelukkig nog hartstikke gezond, echte levensgenieters en ze kunnen ook nog eens koken.

Hier in Julianadorp heeft iedereen wel een vader en/of opa die bij de marine heeft gezeten of er nog steeds werkzaam is. Bij de marine was het elke woensdag blauwe hap. De blauwe hap staat bij de marine voor de Indonesische keuken welke geserveerd werd in de vorm van een rijsttafel.

Naast het feit dat opa bij de marine heeft gezeten heeft hij ook nog veel vrienden gehad van Indonesische afkomst. We aten bij opa en oma dan ook de ene week “Hollands” en de andere week Indonesisch.

Vers van de tuin

Opa en oma hebben altijd een eigen groentetuin gehad en dus maakte ze de gado gado met boontjes en sla van de tuin. Inmiddels hebben ze geen eigen tuin meer, maar gaat opa nog regelmatig helpen bij de tuin van de buurman. Daardoor komen er nog regelmatig verse sla, boontjes of courgettes van de tuin.

Gado Gado maken

Gado Gado maken is echt niet moeilijk! Dit is zo’n gerecht wat je nergens hetzelfde krijgt, bij de ene familie wordt het gemaakt met kool, bij de ander met aardappels en nog ergens anders weer met wortel. Het maakt dan ook eigenlijk niet zoveel uit hoe je het maakt. Gebruik dit recept als een richtlijn en varieer met wat je in huis hebt.

Gado Gado salade

Regelmatig wordt dit gerecht geserveerd met lontong, dit zijn blokjes kleefrijst. Uiteraard kun je er ook gewone rijst bij serveren of gewoon als gado gado salade eten met wat kroepoek.

Op zoek naar nog meer inspiratie? Bekijk dan ook eens Noodles met gehakt en bonen, Lauwwarme roti maaltijdsalade of Surinaamse bami met snijbonen.

Gado Gado

4 from 5 votes
Recipe by funkyfoodbyniki
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes

Het lekkerste en makkelijkste Gado Gado recept. Heerlijk makkelijke maaltijd met ei, pindasaus, sla en boontjes.

Ingrediënten

Bereidingswijze

  • Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snij de ijsbergsla fijn en de komkommer in plakjes. Wil je net als ik roosjes maken? Gebruik dan een kaasschaaf of dunschiller om plakken over de lengte te schaven en rol vervolgens op.
  • Kook de eieren half hard en schep ze uit het kokende water en laat ze schrikken. Kook in hetzelfde water in 10 minuten de sperzieboontjes beetgaar en schep ze vervolgens in ijskoud water. Op deze manier koelen ze snel af en behouden ze de groene kleur. Blancheer tenslotte kort de taugé in hetzelfde water
  • Bereid de gado gado of pindasaus volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Maak de borden op door de rijst, sla, komkommer, boontjes, taugé, het ei en de saus er netjes op te schikken. Serveer met kroepoek of traditioneel met emping.

  • Gebruik gewoon de restjes groente die je in huis hebt. Wortel, kool, bloemkool of aardappel? Het kan allemaal

Tag @FunkyFoodbyNiki op Instagram en gebruik de hashtag #Funkyfoodbyniki

Pin dit recept!

Volg @FunkyFoodbyNiki op Pinterest

Heb jij dit recept gemaakt?

Follow us on Facebook

Klik op deze link om de rest van mijn recepten te zien op Pinterest en direct je favoriete te pinnen op je eigen borden!

KokenKoken

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*