galette met courgette en mascarpone

Galette met courgette en mascarpone

Wanneer jullie dit lezen ben ik heerlijk op vakantie! De weken voor ik op vakantie ging waren de courgettes niet aan te slepen. Elke dag uit werk lagen er weer een paar verse courgettes op het aanrecht, welke opa uit de moestuin van de buurman haalt. Daarom deel ik vandaag dit recept voor een galette met courgette en mascarpone.

Een galette is een van oorsprong Franse taart welke je in een handomdraai in elkaar flanst. Je rolt het deeg uit, of speelt net als ik vals met kant en klaar rond quiche/hartige taartdeeg. Bestrijk het midden met een vulling en vouw de randen naar binnen.

Deze galette met courgette en mascarpone maak je binnen 5 minuten en daarna hoef je hem alleen nog maar in de oven te zetten. Je kunt eindeloos variëren met de vullingen van een galette, wat dacht je van pesto, mozzarella en tomaat? Of je kiest voor een zoete vulling van bijvoorbeeld appel of perziken. Zoals ik aangaf je kan er echt alle kanten mee op.

Deze galette is een ideaal recept voor een bijgerecht met courgette. In deze tijd van het jaar heeft iedereen met een moestuin courgettes in overvloed. Met deze hartige taart met courgette zet je weer eens iets anders op tafel dan courgetti of courgettesoep.

Mocht je op zoek zijn naar nog meer inspiratie met courgette kijk dan eens bij de volgende recepten:

Galette met courgette en mascarpone

Recipe by funkyfoodbyniki
Servings

6

servings
Prep time

5

minutes
Cooking time

30

minutes

Recept voor een galette met courgette. Een galette is een eenvoudige taart uit Frankrijk en kan zowel een zoete als hartige vulling hebben. Deze keer heb ik gekozen voor een hartige vulling met courgette en ricotta.

Ingrediënten

  • 2 courgettes

  • 1 rol quiche of taartdeeg (rond)

  • 1 ei

  • 50 gram geraspte Parmezaanse kaas

  • 100 gram ricotta

  • 2 teentjes knoflook

  • 1 eetlepel Italiaanse kruiden

  • 4 eetlepels olijfolie

  • Peper en zout

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven op 200 graden Celsius. Snijd de courgettes in hele dunne plakjes. Meng de plakjes courgette met de olijfolie, Italiaanse kruiden, geperste knoflook en peper en zout.
  • Meng de ricotta met de helft van de Parmezaanse kaas. Rol het taartdeeg uit op een bakblik en bestrijk het met het ricotta-Parmezaan mengsel. Hou rondom 3cm van de rand vrij.
  • Leg de courgettes dakpansgewijs op het ricotta-Parmezaan mengsel. Begin met de buitenste rand en werk naar het midden toe. Vouw vervolgens de rand welke je hebt vrijgehouden naar binnen toe over de courgettes.
  • Klop het eitje los en bestrijk de rand royaal met ei. Verdeel de rest van de Parmezaanse kaas over de rand en binnenkant en bak de Galette zo’n 30 minuten in het midden van de oven.

  • Serveer de taart met een heerlijke salade of als bijgerecht bij een bbq!

Klik op deze link om de rest van mijn recepten te zien op Pinterest en direct je favoriete te pinnen op je eigen borden!

 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*