Na maanden wachten heb ik eindelijk weer een nieuw recept uitgewerkt voor de slowcooker: Gele curry met kip! Dit recept heb ik al meerdere keren gemaakt, echter nog nooit in de slowcooker, hoog tijd om daar verandering in te brengen.
Deze gele curry is zo’n recept waar ik altijd de ingrediënten wel voor in huis heb. Gele currypasta, kokosmelk en kippenbouillon staan namelijk standaard in mijn keukenkastjes. Kip(dij)filet heb ik altijd in de vriezer en ook verse groente heb ik altijd in huis.
Wanneer ik thuis kom uit werk en nog even snel iets moet maken, kies ik vaak voor een curry. Hier kun je namelijk eindeloos mee variëren. Gebruik dit recept dan ook vooral als een richtlijn en gebruik wat je lekker vindt of gebruik restjes die op moeten.
Mocht je op zoek zijn naar nog meer slowcooker recepten klik dan ook eens op onderstaande afbeeldingen voor andere heerlijke recepten uit te slowcooker.
Deze gele curry met kip uit de slowcooker serveer je met rijst of je voegt de laatste 15 minuten nog wat eiernoodles toe en kookt deze even mee. Indien je zin hebt in wat minder koolhydraten kun je deze curry ook heel goed serveren met wat bloemkoolrijst.
Pin hieronder de afbeelding direct op je eigen favoriete bord! Klik op deze link om de rest van mijn recepten te zien op Pinterest!

Zet hem 3 aan op high in totaal of eerst 3 uur op high met alleen de currypasta en kokosmelk xD dus dat het 6 uur in totaal in de slowcooker op high zit
Hi Mathijs,
Ik zie dat het er inderdaad nogal onduidelijk staat. Het is 3 uur in totaal! Ik zet de slowcooker altijd alvast aan zodat de currypasta beter oplost in de kokosmelk.
Wat een heeeerlijke curry! Dankjewel voor dit recept, wij zijn er gek op. Ik heb het nu al een paar keer gemaakt, zonder prei maar met courgette en paprika. Echter is de curry altijd zo vloeibaar dat ik er bindmiddel bij moet doen. Doe ik iets verkeerd waardoor het zo vloeibaar wordt? Is het de prei die ik niet toevoeg? Ik ben nog niet zo’n handige chef, dus weet het niet. Heb je toevallig tips om dit te voorkomen?
Alvast bedankt!
Hi Anneke, ik durf het niet te zeggen waar dat aan kan liggen. Ik gebruik zelf ook regelmatig iets van een maizenapapje om gerechten uit de slowcooker te binden, maar daar heb ik bij dit gerecht geen last van.
Ik heb dit vandaag gemaakt. Ik kreeg eerder een soort currysoep dan currysaus. Ik heb het met currypasta van Patak gemaakt. Jammer, maar vanavond eten we dan maar pizza…
Wat jammer Marianne, welke currypasta heb je gebruikt?
Kan t ook 5 uur op low?
Hi Robin, zoals in het recept vermeld kan je kiezen voor 3 uur op high of 5 uur op low! Hopelijk smaakt het je =)
Echt heel lekker
Zelfs mijn dochter van 10 die echt een hele slechte eter is vond het lekker
Hoeft er geen water bij behalve die 50ml?
Hi Wouter,
De 50 ml water is optioneel, je voegt al 200 ml kokosmelk toe en er komt ook veel vocht uit de groente!
Kan ook gewoon kipfilet in blokjes? Of moet die eerst gebakken worden.?
Persoonlijk kies ik altijd voor kippendijen omdat deze niet zo snel droog worden. Je kunt uiteraard ook kipfilet gebruiken. Ik zou ze niet in blokjes snijden maar in zijn geheel erbij doen zonder aan te bakken. Je krijgt dan een soort pullen chicken curry denk ik.
Kipfilet is na 2,5 uur al gaar. Dan kun je het met 2 vorken in stukjes trekken en terug doen in de saus dan nog een half uurtje op low zodat de smaak nog even in de kip trekt. Dan even proeven of de groente gaar is.
Zeer lekker! Ik ga zeker nog receptjes van jou proberen 😋