Gele kip curry uit de slowcooker en slowcooker recepten

Gele curry met kip uit de slowcooker

Na maanden wachten heb ik eindelijk weer een nieuw recept uitgewerkt voor de slowcooker: Gele curry met kip! Dit recept heb ik al meerdere keren gemaakt, echter nog nooit in de slowcooker, hoog tijd om daar verandering in te brengen.

Deze gele curry is zo’n recept waar ik altijd de ingrediënten wel voor in huis heb. Gele currypasta, kokosmelk en kippenbouillon staan namelijk standaard in mijn keukenkastjes. Kip(dij)filet heb ik altijd in de vriezer en ook verse groente heb ik altijd in huis.

Wanneer ik thuis kom uit werk en nog even snel iets moet maken, kies ik vaak voor een curry. Hier kun je namelijk eindeloos mee variëren. Gebruik dit recept dan ook vooral als een richtlijn en gebruik wat je lekker vindt of gebruik restjes die op moeten.

Mocht je op zoek zijn naar nog meer slowcooker recepten klik dan ook eens op onderstaande afbeeldingen voor andere heerlijke recepten uit te slowcooker.

Deze gele curry met kip uit de slowcooker serveer je met rijst of je voegt de laatste 15 minuten nog wat eiernoodles toe en kookt deze even mee. Indien je zin hebt in wat minder koolhydraten kun je deze curry ook heel goed serveren met wat bloemkoolrijst.

Gele curry met kip uit de slowcooker

4 from 22 votes
Recipe by FunkyFoodbyNiki Course: DinerCuisine: ThaisDifficulty: Makkelijk
Porties

4

Porties
Voorbereiden

10

minutes
Kooktijd

4

hours 

Super makkelijk recept voor gele kip curry uit de slowcooker. Deze kerrie kip is ideaal om je restjes groente in te verwerken.

Ingrediënten

Bereidingswijze

 • Zet de slowcooker aan op high voor 3 uur, voeg de currypasta en kokosmelk toe en roer met een garde door elkaar.
 • Snijd de prei in ringen, de rode paprika in reepjes en de courgette in halve plakjes. Doe de kippendijen in de slowcooker en verkruimel het bouillonblokje erover.
 • Voeg alle gesneden groente toe en als de kip niet onder staat nog 50 ml water. Laat de slowcooker 3 uur op high of 5 uur op low sudderen.
 • Indien je dit gerecht met noodles wil serveren kun je 15 minuten voor het einde van de bereidingstijd de noodles toevoegen en mee laten koken in de slowcooker. Anders kook je de rijst apart en serveer de de gele kip curry met rijst.

 • Dit recept kon je uiteraard met alle soorten currypasta maken! Ook met groente kun je eindeloos variëren!

Tag @FunkyFoodbyNiki op Instagram en gebruik de hashtag #Funkyfoodbyniki

Pin dit recept!

Volg @FunkyFoodbyNiki op Pinterest

Heb jij dit recept gemaakt?

Follow us on Facebook

Pin hieronder de afbeelding direct op je eigen favoriete bord! Klik op deze link om de rest van mijn recepten te zien op Pinterest!

Slowcooker recepten gele kip curry
KokenKoken

15 Comments

 1. Zet hem 3 aan op high in totaal of eerst 3 uur op high met alleen de currypasta en kokosmelk xD dus dat het 6 uur in totaal in de slowcooker op high zit

  • funkyfoodbyniki

   Hi Mathijs,

   Ik zie dat het er inderdaad nogal onduidelijk staat. Het is 3 uur in totaal! Ik zet de slowcooker altijd alvast aan zodat de currypasta beter oplost in de kokosmelk.

 2. Wat een heeeerlijke curry! Dankjewel voor dit recept, wij zijn er gek op. Ik heb het nu al een paar keer gemaakt, zonder prei maar met courgette en paprika. Echter is de curry altijd zo vloeibaar dat ik er bindmiddel bij moet doen. Doe ik iets verkeerd waardoor het zo vloeibaar wordt? Is het de prei die ik niet toevoeg? Ik ben nog niet zo’n handige chef, dus weet het niet. Heb je toevallig tips om dit te voorkomen?
  Alvast bedankt!

  • funkyfoodbyniki

   Hi Anneke, ik durf het niet te zeggen waar dat aan kan liggen. Ik gebruik zelf ook regelmatig iets van een maizenapapje om gerechten uit de slowcooker te binden, maar daar heb ik bij dit gerecht geen last van.

 3. Ik heb dit vandaag gemaakt. Ik kreeg eerder een soort currysoep dan currysaus. Ik heb het met currypasta van Patak gemaakt. Jammer, maar vanavond eten we dan maar pizza…

 4. Kan t ook 5 uur op low?

  • funkyfoodbyniki

   Hi Robin, zoals in het recept vermeld kan je kiezen voor 3 uur op high of 5 uur op low! Hopelijk smaakt het je =)

 5. Echt heel lekker
  Zelfs mijn dochter van 10 die echt een hele slechte eter is vond het lekker

 6. Hoeft er geen water bij behalve die 50ml?

  • funkyfoodbyniki

   Hi Wouter,

   De 50 ml water is optioneel, je voegt al 200 ml kokosmelk toe en er komt ook veel vocht uit de groente!

 7. Kan ook gewoon kipfilet in blokjes? Of moet die eerst gebakken worden.?

  • funkyfoodbyniki

   Persoonlijk kies ik altijd voor kippendijen omdat deze niet zo snel droog worden. Je kunt uiteraard ook kipfilet gebruiken. Ik zou ze niet in blokjes snijden maar in zijn geheel erbij doen zonder aan te bakken. Je krijgt dan een soort pullen chicken curry denk ik.

  • Kipfilet is na 2,5 uur al gaar. Dan kun je het met 2 vorken in stukjes trekken en terug doen in de saus dan nog een half uurtje op low zodat de smaak nog even in de kip trekt. Dan even proeven of de groente gaar is.

 8. Zeer lekker! Ik ga zeker nog receptjes van jou proberen 😋

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*