Recept voorgerecht Gerookte eendenborst met appelmayonaise

Gerookte eendenborst met appelmayonaise

Wil jij je gasten verrassen met een heerlijk voorgerecht zonder lang in de keuken te staan? Maak dan deze gerookte eendenborst met appelmayonaise. De gerookte eendenborst koop je rond de feestdagen in bijna alle supermarkten zoals de Lidl of de Albert Heijn.

De inspiratie voor dit gerecht deed ik enkele jaren geleden op toen ik met mijn toenmalige collega’s ging eten in de pijp in Amsterdam. Daar kregen wij een gerecht met gerookte eendenborst en appelmayonaise met witte chocolade. Deze combinatie is mij bijgebleven en onlangs bedacht ik me dat dit perfect voorgerecht is voor de komende feestdagen.

Dit is echt een gevalletje weinig moeite groots resultaat, je zet namelijk niet elke dag een voorgerecht met eendenborst op tafel. Door gebruik te maken van reeds gerookte en gesneden eendenborst staat dit recept binnen 10 minuten op tafel. Echt een snel en makkelijk recept dus!

Op zoek naar nog meer gerechten voor de feestdagen? Wat dacht je van deze Borrelplank, ideaal als je veel gasten krijgt en niet de hele avond in de keuken wil staan. Deze heerlijke rode stoofperen als bijgerecht? Instant kerstgevoel wanneer je deze op tafel zet. Of ga je toch voor makkelijk en puur? Maak dan de Tagliata di Manzo Dungesneden rundvlees geserveerd op Italiaanse wijze.

Heb je dit voorgerecht met eendenborst gemaakt? Dan zou ik het erg leuk als je een reactie achterlaat of @funkyfoodbyniki tagt op Instagram of Facebook.

Gerookte eendenborst met appelmayonaise

Recipe by funkyfoodbynikiCourse: VoorgerechtDifficulty: Makkelijk
Porties

4

Porties
Voorbereidingstijd

15

minutes
Kooktijdminutes

Gerookte eendenborst met appelmayonaise en van de makkelijkste voorgerechten die ik ooit heb gemaakt. Verras je vrienden of familie deze kerst met dit heerlijke voorgerecht als onderdeel van je kerstdiner.

Ingrediënten

  • 180 gram gerookte eendenborst in plakjes

  • 4 eetlepels mayonaise

  • 1/4 Granny Smith appel

  • 1 eetlepel olijfolie

  • handvol Rucola melange

  • Granaatappelpitjes

  • Peper

  • Optioneel: geraspte witte chocolade

Bereidingswijze

  • Schil de appels en snijd in kleine stukjes. Maal de mayonaise en de appelblokjes met een staafmixer glad.
  • Leg de plakjes eendenborst in een ronde waaier over het bord. Mix 1 eetlepel mayonaise met 1 eetlepel olijfolie en meng door de sla.
  • Neem een handje van de sla, druk dit een beetje fijn tussen je handen (zo blijft de sla beter liggen) en leg dit in het midden van de plakjes eendenborst.
  • Garneer de bordjes met de appelmayonaise, granaatappelpitten en verse peper. Maak het extra feestelijk door er een klein beetje witte chocolade over te raspen.

  • Maak het jezelf makkelijk en zet de bordjes met eendenborst van te voren klaar, je hoeft dan alleen de dressing nog door de sla te doen en de bordjes te garneren

Klik op deze link om de rest van mijn recepten te zien op Pinterest en direct je favoriete te pinnen op je eigen borden!

 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*