Gevulde courgettes

Gevulde courgette

Vandaag een super makkelijk en gezond recept, ideaal voor een snelle doordeweekse avondmaaltijd. Namelijk gevulde courgette met een extra crunchy nacho-kaaskorst.

Ken je dat van die super gezellige weekenden? Ik gelukkig wel, maar die weekenden gaan bij ons altijd gepaard met veel lekker eten en ook vaak net zoveel drinken. Bij mooi weer of een gezellige borrel met vrienden komt er altijd wel een stukje kaas, een nootje of een ander borrelhapje bij.

Ik kan onwijs genieten van dat soort weekenden, maar ben stiekem weer blij wanneer het maandag is en ik weer “gewoon” kan eten. Dat we afgelopen weekend wel erg gezellig hebben gehad was te herkennen aan het feit dat zelf Bart vroeg of we alsjeblieft een gezonde maaltijd konden eten. Bart is geen moeilijke eter, maar stelt het wel op prijs als ik de extra groente een beetje verstop ;-). Bij deze gevulde courgette eet je ongemerkt toch een redelijke grote portie groente!

Gevulde courgette

5 from 1 vote
Recipe by funkyfoodbyniki
Servings

2

servings
Prep time

10

minutes
Cooking time

30

minutes

Deze gevulde courgettes zijn perfect voor een gezonde avondmaaltijd. Ik maak ze vaak de dag van te voren klaar zodat je ze alleen nog even de oven in hoeft te schuiven!

ingrediënten

  • 500 gram mager runder gehakt

  • 1 ui

  • 1 rode paprika

  • Blikje mais van 150 gram

  • Taco kruiden ( kant en klaar of zie mix hieronder)

  • 2 courgettes

  • Geraspte kaas

  • Handjevol nacho’s


  • Tacokruidenmix
  • 1 theelepel uienpoeder

  • 1 theelepel knoflookpoeder

  • 1 theelepel zout

  • 2 theelepels komijnpoeder

  • 1 theelepel chilipoeder

  • 2 eetlepels paprikapoeder ( bij voorkeur gerookt)

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Snij de courgette in de lengte helemaal door. Schraap nu me een lepel het vruchtvlees uit de courgette zodat er een soort bootjes ontstaan. Snipper de ui en snijd de paprika in kleine blokjes
  • Bak het gehakt rul en een koekenpan, voeg de gesnipperde ui en fijngesneden paprika toe en bak even mee. Voeg vervolgens de tacokruiden en de mais toe en roer het geheel door.
  • Vet een ovenschaal in met een scheutje olie en leg hierin de courgettehelften naast elkaar neer. Schep het gehakt mengsel in de courgette. Strooi er wat kaas overheen en verkruimel de nacho’s over de kaas voor een extra crunchy effect.
  • Bak de gevulde courgettes 30 minuten in de voorverwarmde oven. Serveer met wat verse koriander en eventueel wat zure room. Eetsmakelijk!

  • Bestrijk de courgettes eens met een eetlepel salsasaus alvorens je het gehakt erin schept!

Tag @FunkyFoodbyNiki op Instagram en gebruik de hashtag #Funkyfoodbyniki

Pin dit recept!

Volg @FunkyFoodbyNiki op Pinterest

Heb jij dit recept gemaakt?

Follow us on Facebook

Op zoek naar nog meer inspiratie ? Kijk eens bij onderstaande recepten.

Klik op deze link om de rest van mijn recepten te zien op Pinterest en direct je favoriete te pinnen op je eigen borden!

KokenKoken

3 Comments

  1. Maakte de gevulde courgette vanavond. Heerlijk! Gevulde paprika zou ook een smakelijk alternatief zijn als je niet van courgette houdt.

    • funkyfoodbyniki

      Fijn dat het gesmaakt heeft Siobhan! En heel leuk dat je de moeite neemt om een reactie te plaatsen <3
      Je kan uiteraard ook heel goed paprika's gebruiken in plaats van courgette!

  2. Heerlijk recept! De nacho geeft net de extra toevoeging, de puntjes op de i! De vulling had ik kinder gehakt gebruikt en ik kon buiten de 2 courgettes ook nog een paprika vullen! Wij vonden de gevulde paprika het lekkerste, maar wij zijn geen echte courgette fans haha. ga dit zeker nogmaals maken! 😁

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*