Vandaag deel ik dit recept voor gevulde donuts. Voor dat ik dit avontuur aanging had ik nog nooit zelf donuts gemaakt.
Traditiegetrouw bakken wij met oud en nieuw zelf oliebollen. Op oudjaarsdag staan wij heerlijk buiten bij de houtkachel. Ik maak het beslag en Bart bakt buiten de oliebollen onder het genot van een biertje. Vaak komen de buren, familie en vrienden aanwaaien om een oliebol te eten en een drankje te doen….. Super gezellig!
Afgelopen weekend besloot ik donuts te maken, echter zonder gat, dus het zijn meer een soort berlinerbollen geworden. Ik bereidde de donuts voor en Bart bakte ze buiten onder de veranda, bij de houtkachel onder het genot van een biertje. Een goede generale repetitie voor volgende week dus.

Het maken van deze gevulde donuts is niet moeilijk, je maakt het deeg en laat het vervolgens een nacht rijzen in de koelkast. Prima te doen, echter niet zo geschikt voor een spontane bakmiddag. Waar je het meest op moet letten bij het maken van deze donuts is dat je ze voorzichtig oppakt en alles goed bebloemd. Wanneer ze blijven plakken trek je namelijk de lucht eruit en zakken ze in. Volg onderstaand recept en het komt allemaal goed!
Hou je wel van een beetje uitdaging in de keuken? Maak dan ook eens
- Kip Tikka Masala
- Brownie met Amaretto-Meringue en Caramel Crunch M&M’s
- Redvelvet Schwarzwälderkirsch Taart
Klik op deze link om de rest van mijn recepten te zien op Pinterest en direct je favoriete te pinnen op je eigen borden!