Recept voor gevulde eieren met truffel en bacon

Gevulde eieren met truffel en bacon

Deze gevulde eieren met truffel en bacon zijn echt heerlijk! Deze maand mocht ik weer meedoen met de foodblogswap. Bij de foodblogswap wordt je als foodblogger gelinkt aan een andere foodblogger. Vervolgens maak je een recept van deze blog en publiceer je jouw versie van het recept.

Deze maand mocht ik iets maken van de blog van Culi Sandra. Haar blog is fantastisch een database vol met de lekkerste recepten. Ik was op zoek naar inspiratie voor een borrelhapje welke ik mee kon nemen naar vrienden en toen zag ik het recept voor gevulde kwarteleitjes met bacon en truffel.

Ik besloot meteen dat dit het gerecht was wat ik ging maken, want ei met bacon en truffelmayonaise?!!? Dat moest ik maken. Aangezien ik sinds 2 maanden kippen heb werden het natuurlijk wel grote eieren in plaats van kwarteleitjes. Ik deed nog een paar aanpassingen en kwam zo tot mijn versie van deze gevulde eieren met truffel en bacon.

Ik gebruikte geen truffelolie, maar truffelmayonaise en deed wat extra bacon door de vulling. Sandra hartelijk bedankt voor de inspiratie voor deze culinaire gevulde eieren. Mocht je op zoek zijn naar een variatie op de klassieke gevulde eieren? Dan kan ik je dit recept van harte aanbevelen, het zijn de lekkerste gevulde eieren die ik ooit heb gegeten!

Wil je je gasten verrassen met nog meer lekkers? Maak dan ook eens deze Shoarma loempia’s, yakitori kipkluifjes of de perfecte borrelplank!

Gevulde eieren met truffel en bacon

Recipe by funkyfoodbynikiCourse: BorrelhapjeCuisine: FusionDifficulty: Makkelijk
Porties

12

gevulde eieren
Bereidingstijd

15

minutes
Kooktijd

7

minutes

Recept voor gevulde eieren met truffel en bacon. Deze culinaire gevulde eieren zijn een luxe variant op de klassieke gevulde eieren.

Ingrediënten

  • 6 eieren

  • 2 eetlepels mayonaise

  • 1 eetlepel truffelmayonaise

  • 8 sprietjes bieslook

  • 4 plakken ontbijtspek of bacon

  • Peper en zout

Bereidingswijze

  • Kook de eieren in een steelpannetje, je wilt hardgekookte eieren dus kook de eieren 7 minuten. Laat de eieren schrikken in ijskoud water.
  • Bak ondertussen de bacon uit tot deze krokant is. Schep uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
  • Snijd de eieren met een scherp mes doormidden (maak het mes tussendoor steeds schoon zodat er geen eigeel aan blijft hangen, dan krijg je het mooiste resultaat).
  • Haal het eigeel uit de eitjes en doe deze in een kom. Voeg de mayonaises, 6 sprietjes bieslook en 3 plakjes bacon toe en pureer met de staafmixer tot een glad geheel. Breng op smaak met peper en eventueel wat zout.
  • Vul een spuitzak met het mengsel en vul de gehalveerde eitjes hiermee. Snijd het laatste stukje bacon fijn en de doe hetzelfde met de sprietjes bieslook. Garneer de eieren hiermee voor serveren.

  • Voeg voor een extra truffelsmaak nog wat truffelolie toe !

Pin hieronder de afbeelding direct op je eigen favoriete bord! Klik op deze link om de rest van mijn recepten te zien op Pinterest!

Recept gevulde eieren met truffel en bacon

 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*