Vandaag maakte ik een echte klassieker, namelijk gevulde koeken. Ik ken weinig mensen die ze niet lusten, heerlijke koeken gevuld met amandelspijs.
Hier in huis zijn juist de kleinere gevulde koeken favoriet, meer korst en minder spijs. Vandaar dat ik ervoor heb gekozen om kleine gevulde koeken te maken.
Voor het maken van deze koeken heb ik het recept gebruikt van Rutgerbakt. Het lekkerst is als je ook het spijs zelf maakt, dit stelt stiekem niet zoveel voor. Je mengt namelijk amandelen met suiker, citroenrasp en een ei en je hebt spijs. Mocht je toch voor de snelle en makkelijke manier gaan gebruik dan kant- en klaar spijs.
Je kunt de koeken ook heel goed invriezen, bak de koeken dan niet af, maar vries ze meteen in. Je haalt ze uit de vriezer en bakt ze circa 5 minuten langer dan de hieronder aangegeven tijd. Op deze manier heb je altijd verse koeken op voorraad als je onverwachts visite krijgt.
Zin in zoetigheid of op zoek naar nog meer bakinspiratie?
- Appeltaartjes met amandelspijs
- Snickerdoodle tulband met gezouten karamelsaus
- Blondies met gezouten pecannoten & pure chocolade
Klik op deze link om de rest van mijn recepten te zien op Pinterest en direct je favoriete te pinnen op je eigen borden!