Onlangs kreeg ik de vraag of ik een recept wilde maken met de oranje paprika. Er blijkt namelijk een hele vereniging te zijn die deze oranje groentjes in de spotlight zet. Ik ging aan de slag en bedacht dit recept voor gevulde paprika’s met couscous & feta.
Ras el hanout
De paprika’s zijn gevuld met couscous, feta, courgette en gedroogde abrikozen. Het couscous mengsel is op smaak gebracht met ras el hanout. Ras el hanout is een kruidenmengsel welke vooral voorkomt in de Arabische keuken. Ras el hanout betekend letterlijk ‘het beste van de winkel’. De kruidenierswinkeltjes in de Arabische landen maken deze melange namelijk met het beste wat ze die dag voor handen hebben. Hierdoor wisselt de samenstelling van winkel tot winkel en van dag tot dag.
De smaak van ras el hanout in combinatie met gedroogd fruit zorgt meteen voor het duizend-en-een-nacht gevoel in dit gerecht. Zelf dacht ik altijd dat ik niet zo’n fan was van gedroogd fruit in mijn eten. Maar in deze gevulde paprika’s met couscous & feta is het echt heerlijk in balans met de kruidige couscous.
Op zoek naar nog meer lekker vegetarische recepten? Maak dan eens deze Gado Gado, deze heerlijke Pittige zwarte peper tofu van Ottolenghi of deze kleurrijke spicy falafelbowl.
Pin hieronder de afbeelding direct op je eigen favoriete bord! Klik op deze link om de rest van mijn recepten te zien op Pinterest!
