Recept voor gevulde paprika met couscous & feta

Gevulde paprika’s met couscous & feta

Onlangs kreeg ik de vraag of ik een recept wilde maken met de oranje paprika. Er blijkt namelijk een hele vereniging te zijn die deze oranje groentjes in de spotlight zet. Ik ging aan de slag en bedacht dit recept voor gevulde paprika’s met couscous & feta.

Ras el hanout

De paprika’s zijn gevuld met couscous, feta, courgette en gedroogde abrikozen. Het couscous mengsel is op smaak gebracht met ras el hanout. Ras el hanout is een kruidenmengsel welke vooral voorkomt in de Arabische keuken. Ras el hanout betekend letterlijk ‘het beste van de winkel’. De kruidenierswinkeltjes in de Arabische landen maken deze melange namelijk met het beste wat ze die dag voor handen hebben. Hierdoor wisselt de samenstelling van winkel tot winkel en van dag tot dag.

De smaak van ras el hanout in combinatie met gedroogd fruit zorgt meteen voor het duizend-en-een-nacht gevoel in dit gerecht. Zelf dacht ik altijd dat ik niet zo’n fan was van gedroogd fruit in mijn eten. Maar in deze gevulde paprika’s met couscous & feta is het echt heerlijk in balans met de kruidige couscous.

Op zoek naar nog meer lekker vegetarische recepten? Maak dan eens deze Gado Gado, deze heerlijke Pittige zwarte peper tofu van Ottolenghi of deze kleurrijke spicy falafelbowl.

Gevulde paprika’s met couscous & feta

0 from 0 votes
Recipe by funkyfoodbyniki Course: HoofdgerechtCuisine: VegetarischDifficulty: Makkelijk
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes

Heerlijk vegetarisch recept voor gevulde paprika’s met couscous & feta. Met ras el hanout en gedroogde abrikozen. Snel en makkelijk te maken.

Ingrediënten

  • 200 gram couscous

  • 4 paprika’s

  • 15-20 gedroogde abrikozen

  • 2 eetlepels ras el hanout

  • 1 courgette

  • 200 gram fetablokjes

  • 2 teentjes knoflook

  • 2 sjalotten

  • Paar takjes verse peterselie

  • Olijfolie

Bereidingswijze

  • Wel de couscous in kokend water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
  • Snijd de paprika’s doormidden en verwijder de zaadlijsten. Snijd de gedroogde abrikozen en de courgette fijn. Snipper de sjalotten en pers de teentjes knoflook uit.
  • Verwarm olijfolie in de pan en fruit hierin de sjalotten met de knoflook aan. Voeg vervolgens de courgettestukjes toe en bak aan. Breng op smaak met de ras el hanout.
  • Roer de couscous los met een vork, voeg de stukjes abrikozen en de helft van de fetablokjes toe Roer het courgette ras el hanout mengsel hierdoor en breng eventueel op smaak met wat verse peterselie, peper en zout.
  • Vet een ovenschaal in met wat olijfolie. Leg hier de halve paprika’s in en vul ze met het couscousmengsel. Verkruimel de overige fetablokjes hierover en bak de schaal met paprika’s in 15-20 minuten gaar. Serveer met een groene salade

  • Uiteraard kun je ook in dit recept weer alle restjes groentje die je nog in huis hebt verwerken. Hou je van een beetje pit? Voeg dan een fijngesneden pepertje toe of serveer de paprika’s met harissa.

Tag @FunkyFoodbyNiki op Instagram en gebruik de hashtag #Funkyfoodbyniki

Pin dit recept!

Volg @FunkyFoodbyNiki op Pinterest

Heb jij dit recept gemaakt?

Follow us on Facebook

Pin hieronder de afbeelding direct op je eigen favoriete bord! Klik op deze link om de rest van mijn recepten te zien op Pinterest!

Pinterest Gevulde paprika met couscous & Feta
KokenKoken

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*