Een recept voor een Thaise groene curry met varkenshaas. Ik heb het gevoel dat ik in bijna elke post die ik schrijf mijn liefde voor de Thaise keuken deel. Dus om maar een beetje aan dat patroon vast te houden deel ik hierbij dit Thaise recept.
Ik ben gek op Thaise curry’s Curry’s zijn echt mijn ultieme, shitikmoetnogkokenmaarhebeigenlijkgeenboodschappengedaan maaltijd. Ik open namelijk mijn koelkast, vis alle restjes groente eruit en deze verwerk ik dan in een curry. Currypasta en kokosmelk heb ik namelijk wel altijd in huis.
Currypasta’s heb je in verschillende soorten, de bekendste zijn
- Groene currypasta welke vaak bestaat uit: groene chilipepers, citroengras, kurkuma, koriander, komijn, gember en kaffir limoenblad
- Rode currypasta welke vaak bestaat uit: rode chilipeper, citroengras, koriander, gember, vissaus, knoflook, limoen, komijn en garnalenpasta
In deze groene curry met varkenshaas heb ik uiteraard groene currypasta gebruikt. Groene curry staat erom bekend dat het wat milder is van smaak, echter is dit geheel afhankelijk van de soort currypasta die je gebruikt. Zelf ben ik echt fan van de currypasta van Blue Elephant (#nonsponjustfan). Naar mijn idee zijn dit de meest authentieke smaken, deze pasta is wel heel erg pittig! Hou je niet zo van pittige gerechten? Gebruik dan de groene currypasta van Koh Thai.
Op zoek naar nog meer inspiratie ? Kijk eens bij onderstaande recepten.
- Sticky harissakip met couscous
- Gevulde courgette
- Noodles met gehakt en bonen
- Thaise rode curry met zalm
Klik op deze link om de rest van mijn recepten te zien op Pinterest en direct je favoriete te pinnen op je eigen borden!