Vandaag een vegetarisch recept wat zelfs bij de grootste carnivoren in de smaak zal vallen, namelijk Jackfruit carnitas. Ik heb jackfruit gebruikt als vleesvervanger. Jackfruit wordt wereldwijd door veel vegetariërs en veganisten gebruiken als vleesvervanger.
Jackfruit is een grote stekelvormige vrucht, die in Azië, Afrika en Zuid-Amerika aan de bonen groeit. Je kunt de vrucht op 2 manieren eten; rijp, de vrucht is dan geel en zoet van smaak, of onrijp, de vrucht is dan wit en vlezig van structuur.
In Nederland was jackfruit tot voor kort niet in de reguliere supermarkten verkrijgbaar, maar sinds kort verkoopt de Albert Heijn jonge Jackfruit van Fairtrade Original. Je vindt de blikken in het schap van de peulvruchten.
Jonge jackfruit is heel neutraal van smaak en absorbeert echt de smaak van de marinade. In onderstaand recept laat ik je zien hoe je van jackfruit carnitas maakt. Carnitas maak je normaal gesproken van varkensvlees wat je langzaam gaart in een slowcooker op pan.
Maak ook eens dit guacamole recept en serveer het bij de tortilla’s. Of met wat nacho’s als voorgerecht.
Nog meer ontbijt of brunchrecepten bekijken?
Klik op deze link om de rest van mijn recepten te zien op Pinterest en direct je favoriete te pinnen op je eigen borden!
Pingback: Falafelcurry | FunkyFood by Niki