Jackfruit Carnitas

Jackfruit carnitas

Vandaag een vegetarisch recept wat zelfs bij de grootste carnivoren in de smaak zal vallen, namelijk Jackfruit carnitas. Ik heb jackfruit gebruikt als vleesvervanger. Jackfruit wordt wereldwijd door veel vegetariërs en veganisten gebruiken als vleesvervanger.

Jackfruit is een grote stekelvormige vrucht, die in Azië, Afrika en Zuid-Amerika aan de bonen groeit. Je kunt de vrucht op 2 manieren eten; rijp, de vrucht is dan geel en zoet van smaak, of onrijp, de vrucht is dan wit en vlezig van structuur.

In Nederland was jackfruit tot voor kort niet in de reguliere supermarkten verkrijgbaar, maar sinds kort verkoopt de Albert Heijn jonge Jackfruit van Fairtrade Original. Je vindt de blikken in het schap van de peulvruchten.

Jonge jackfruit is heel neutraal van smaak en absorbeert echt de smaak van de marinade. In onderstaand recept laat ik je zien hoe je van jackfruit carnitas maakt. Carnitas maak je normaal gesproken van varkensvlees wat je langzaam gaart in een slowcooker op pan.

Maak ook eens dit guacamole recept en serveer het bij de tortilla’s. Of met wat nacho’s als voorgerecht.

Jackfruit carnitas

Recipe by funkyfoodbyniki
Servings

2

servings
Prep timeminutes
Cooking timeminutes
Calorieskcal

Dit recept is voldoende om zes kleine maistortilla’s mee te vullen

Ingrediënten

  • 6 mini maistortilla’s

  • 1 blikje Young Jackfruit

  • 1 ui

  • 1 eetlepel chipotle peper in adobosaus

  • 1 theelepel gerookt paprikapoeder

  • 1 theelepel komijnpoeder

  • 2 theelepels oregano

  • 1 theelepels uienpoeder

  • 1 eetlepel sojasaus

  • 2 teentjes knoflook geperst

  • 1 eetlepel maple syrup

  • Voor erbij
    Salsasaus
    Mais
    Zure room
    Verse koriander

Bereidingswijze

  • Open het blikje jackfruit en laat het vruchtvlees goed uitlekken. Meng voor de marinade, de chipotlepeper, de kruiden, sojasaus, en maple syrup door elkaar. Marineer de jackfruit minimaal 2 uur en maximaal een hele nacht in de koelkast. Na het marineren snipper je de ui en verhit 2 el olie in een pan. Fruit de ui met 2 teentjes knoflook en voeg als de ui glazig is de gemarineerde jackfruit toe.
  • Bak de jackfruit circa 5 minuten, op middelhoog vuur, aan beide kanten aan, zodat ze een mooi bruin korstje krijgen. Draai het vuur lager en voeg een scheutje water toe en doe de deksel op de pan. Laat het geheel 10 minuten sudderen. Haal de pan van het vuur en stamp de jackfruit met een stampotstamper fijn, zodat je de structuur van pulled pork krijgt.
  • Verwarm de maistortilla’s en serveer met de jackfruit carnitas, de salsa, mais, koriander en zure room.

Notes

  • Veganistisch? Vervang dan de zure room door avocadocreme

Nog meer ontbijt of brunchrecepten bekijken?

Klik op deze link om de rest van mijn recepten te zien op Pinterest en direct je favoriete te pinnen op je eigen borden!

 

One Comment

  1. Pingback: Falafelcurry | FunkyFood by Niki

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*