Jalapeno cheddar burgers bbq

Jalapeño Cheddar burgers

Een recept voor een goed hamburger mag uiteraard niet ontbreken op een foodblog, helemaal niet bij een fanatieke barbecuer zoals ik! Daarom deel ik met jullie dit recept voor jalapeño cheddar burgers!

Jalapeño en cheddar is echt een heerlijke combinatie. Ik ben stiekem geen fan van kant en klare worstjes, braadworsten of rundersaucijzen vond ik nooit zo lekker. Totdat we zelf worst gingen maken, steeds vaker neem ik een stukje worst, alleen dan wel worsten van goede kwaliteit. Mijn favoriete worstjes zijn de Texas jalepeno cheddar worstjes van Vuur en Rook ( #nonspon alleen megafan!).

Een paar keer per jaar rijden we 2,5 uur naar Lunteren om de winkel te bezoeken, heerlijk rond te struinen en super goed geholpen te worden. Ik weet dat ze ook een webshop hebben, maar ik kan nooit kiezen uit alle rubs en sauzen!

Deze Jalapeño Cheddar burgers zijn dus geïnspireerd op de worstjes van Vuur en Rook! Als barbecue saus kan ik zeker Sweet Baby Ray’s Honey Chipotle aanbevelen!

Jalapeño Cheddar burgers

Recipe by funkyfoodbyniki
Servings

4

servings
Prep time

10

minutes
Cooking time

15

minutes

Recept voor heerlijk zelfgemaakte burgers met Jalapeño en cheddar!

Ingrediënten

  • 2 Jalapeño pepers (verse)

  • 75 gram cheddar

  • 1/2 rode ui

  • 500 gram rundergehakt van goede kwaliteit

  • 2 theelepels gerookt paprikapoeder ( liefst gerookte)

  • 1 eetlepel worcestersaus

  • 2 eetlepels barbecuesaus

  • 1 theelepel knoflookpoeder

  • Peper en zout

Bereidingswijze

  • Verwarm de barbecue voor op 220 graden Celsius directe hitte. Snij de rode ui en jalapeño fijn. Snij het blok cheddar in hele kleine blokjes.
  • Meng het gehakt met alle andere ingrediënten en kneed goed door om alle smaken te mengen. Voor het vormen van de hamburgers kun je een hamburger pers gebruiken. Die van ons kon ik nergens vinden dus heb ik de deksel van een rond blik gebruikt. Als je een pers of blik gebruikt leg hier dan een ruim vel folie over. Vervolgens vul je de deksel met het gehaktmengsel, sla je de folie er weer overheen en druk je alles goed aan. Op deze manier kun je de hamburgers meteen per burger in folie verpakt wegleggen.
  • Laat de gevormde burgers een half uurtje rusten in de koelkast. Zorg dat het rooster, of de bakplaat goed heet is voor je de burger gaat bakken. Bak de burgers in circa 5 minuten per kant tot ze mooi gekleurd en gaar zijn. Liever een doorbakken burger? Bak ze dan 2 minuten per kant langer.
  • Snij ondertussen je broodjes doormidden en smeer in met een beetje olie. Grill de broodjes ook even op de barbecue en bouw vervolgens je burger op met wat sla, de burger, wat plakjes cheddar, rode uien ringen en wat pickled japeños.

  • Lak de burgers na het grillen nog even af met wat barbecuesaus! Voeg eventueel wat verse koolsalade of gegrile little gem toe!

Op zoek naar nog meer barbecue inspiratie ? Kijk eens bij onderstaande recepten.

Klik op deze link om de rest van mijn recepten te zien op Pinterest en direct je favoriete te pinnen op je eigen borden!

 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*