Vorige week maandag had ik een dinerdate met mijn broertje Twan. Ik heb elke maandag cursus in Amsterdam en kan dat dus mooi combineren met een beetje qualitytime! Twan kwam met het idee om ramen te gaan eten in de Jordaan. Dus om 6 uur stonden we voor de deur bij Hinata ramen. We hebben daar heerlijk gegeten, Ramen, Gyoza en Takoyaki (inktvisballetjes).
De heerlijke hartige bouillon vol met smaken maakt mij echt heel erg gelukkig. Dus eenmaal thuis op zoek naar ramen recepten, want dit wilde ik natuurlijk ook zelf proberen. Ik ben enkele recepten tegengekomen en heb deze gecombineerd tot onderstaand recept.
Je moet er even voor naar de toko, aangezien ze niet alle ingrediënten in de supermarkt verkopen, maar geloof me het is het ritje meer dan waard. Het belangrijkste ingrediënt is de toban jiang, dit is een gefermenteerde Japanse chilibonenpasta. Ik gebruik deze van lee kum kee.
Als kippenbouillon gebruik ik regelmatig de basis voor kippensoep van maggi. Ideaal als je geen zin hebt om het kipgehakt te maken, er zitten namelijk als stukjes kip in. Ik maak vaak een dubbele hoeveelheid bouillon en vries dit in. Als ik dan een drukke week heb, haal ik de bouillon uit de vriezer en kook ik wat noodles.
Zin om uit te pakken? Maak dan ook zelf dumplings bij de ramen!
Hopelijk genieten jullie net zo van dit recept als wij hier thuis hebben gedaan! Op zoek naar nog meer heerlijke soep recepten?