Recept voor winterse Sangria

Kerstsangria

Sangria alleen voor de zomer? Wat een onzin! Met dit recept voor Kerstsangria maak je een heerlijke winterse variant. Perfect aperitief voor het kerstdiner of voor de Oud en Nieuw borrel! Dit winterse sangria recept met cranberries en kaneel valt bij iedereen in de smaak.

Ik ben gek op sangria. Regelmatig ben ik op vakantie geweest naar Spanje, naar de Costa Brava, zoals de helft van de Nederlandse bevolking. Wat ik zo fijn vind aan Spanje is dat menen enorm veel waarde hechten aan eten en drinken. Overigens is dit in de meeste Mediterraanse landen het geval.

Waar je ook komt overal is het eten top en de wijn vaak nog beter. Ook Sangria serveren ze overal. En dan bedoel ik uiteraard niet deze winterse Sangria, maar de klassieke versie. De sangria verschilt per stad, dorp en restaurant, maar de sangria in Spanje heeft overal één ding gemeen. De sangria is daar namelijk ontzettend sterk. Op elke liter wijn gaat er volgens mij een liter sterke drank in en dan nog een beetje limonade of sap en wat suiker om de boel te verdoezelen haha! Ik ben er gek op.

Thuis maak ik zomers ook regelmatig sangria, maar ook in de winter ontbreekt dit drankje niet in mijn repertoire. Ik besloot het recept voor deze winterse Sangria met jullie te delen, zodat ook jullie met de feestdagen jullie gasten kunnen verrassen met deze kerstsangria.

Nog meer inspiratie nodig voor de feestdagen? Wat dacht je van dit heerlijke voorgerecht? Of deze geweldige borrelplank? Kijk bij mijn recepten voor meer inspiratie!

Kerstsangria

Recipe by funkyfoodbynikiCourse: DrankjeCuisine: FusionDifficulty: makkelijk
Servings

4

servings
Voorbereiden

10

minutes
Afkoeltijd

2

hours 

Sangria alleen voor de zomer? Wat een onzin, met dit heerlijke winterse recept zet je ook met kerst een heerlijke sangria op tafel!

Ingrediënten

  • 500 ml Spaanse rode wijn ( Bijvoorbeeld Rioja of Tempranillo)

  • 250 ml cranberrysap

  • Sap van 1 sinaasappel

  • 3 eetlepels honing

  • 1 kaneelstokje

  • 100 ml Cointreau

  • Cranberries ( vers of bevroren)

  • 1 Sinaasappel in schijfjes

  • 1 appel in plakjes

  • Takjes rozemarijn om te garneren

Bereidingswijze

  • Meng in een karaf de rode wijn met het cranberrysap en het sap uit de sinaasappel.
  • Los de honing op in een paar eetlepels kokend water en roer dit ook door de aangelengde wijn samen met de cointreau.
  • Proef vervolgens de Sangria, te sterk? Voeg wat meer sap toe, niet zoet genoeg? Voeg dan nog wat honing toe. Liever wat meer drank? Voeg dan nog wat extra Cointreau toe. Zo kun je geheel je eigen draai aan je Sangria geven.
  • Voeg tenslotte de cranberry’s, het kaneelstokje en de plakjes appel en sinaasappel toe. Geef de Sangria 2 uur de tijd om in het fruit te trekken voor het uitschenken. Steek eventueel met een koekjes vorm wat sterretjes uit de appels om de glazen een feestelijk tintje te geven.

  • Variatietip: Vervang de cointreau eens voor licor 43

Klik op deze link om de rest van mijn recepten te zien op Pinterest en direct je favoriete te pinnen op je eigen borden!

 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*