Recept voor makkelijke Kip Biryani uit the Curry Guy Easy

Kip Biryani uit The Curry Guy Easy

Ondanks schreef ik een review over het kookboek The Curry Guy Easy van Dan Toombs (de review vind je hier!) en vandaag deel ik het recept voor Speciale kip Biryani uit The Curry Guy Easy.

Wat is Biryani?

Biryani is een traditioneel Indiaas feestgerecht welke vaak wordt gegeten bij speciale gelegenheden zoals bijvoorbeeld bruiloften. Het is een pan vol met heerlijk geurige rijst met daarin allerlei smaakmakers. Het is eigenlijk een soort Indiaase nasi. De biryani wordt geserveerd met allerlei bijgerechten zoals raita, chutneys of naanbrood.

Hoe maak je biryani?

Deze biryani maak je met kant en klaar gebakken uitjes en een hele waslijst aan specerijen. Als je vaker Indiaas kookt heb je de meeste ingrediënten wel in huis. Zo niet dan schaf je ze aan en ga je veel vaker Indiaas koken, want dat is echt de moeite waard! Je bakt alle specerijen aan in Ghee of olie. De kip marineer je in yoghurt met tomatenblokjes en kruiden en kook je vervolgens ook in de marinade. Ook aan de rijst voeg je specerijen toe en daarna ga je eigenlijk gewoon laagjes maken.

Dit recept voor Kip Biryani uit The Curry Guy Easy is echt een aanrader, maak het recept en als het in de smaak valt geef jezelf dan het hele boek cadeau, daar ga je geen spijt van krijgen!

Heb je dit recept voor kip Biryani uit The Curry Guy Easy of een ander recept van mijn website gemaakt? Dan zou ik het enorm leuk vinden als je het deelt op instagram en @funkyfoodbyniki daarin tagt of een reactie achterlaat onder het recept.

Speciale Kip Biryani uit The Curry Guy Easy

Recipe by Dan ToombsCourse: HoofgerechtCuisine: IndiaasDifficulty: Gemiddeld
Porties

4

personen
Voorbereiden

30

minutes
Cooking time

20

minutes

Speciale Kip Biryani uit The Curry Guy Easy. Biryani is een soort Indiaase gebakken rijst. Laat je niet afschrikken door de hoeveelheid ingrediënten want dit recept is echt de moeite waard om te maken.

Ingrediënten

Bereidingswijze

  • Bedek de kippendijen met de knoflook-gemberpasta, het kurkumapoeder, het chilipoeder, de tomatenblokjes en de yoghurt. Schep alles goed door elkaar zodat de kippendijen aan alle kanten bedekt zijn. Laat minimaal 30 minuten in de koelkast marineren.
  • Verhit de 4 eetlepels ghee of koolzaadolie in een grote pan en voeg de kardemompeulen, de kruidnagels, het kaneelstokje en het kassieblad toe. Laat de specerijen ongeveer 1 minuut in de olie sissen. Haal de specerijen uit de olie (tel ze!) als je liever niet in hele specerijen bijt. Ik laat ze er meestal in zitten.
  • Voeg driekwart van de gebakken uitjes toe aan de specerijenolie en zet apart. Dit heerlijke uienmengsel gaat in laagjes in de biryani.
  • Schep het gemarineerde kipmengsel in een grote pan met de rest van de gebakken uitjes en roer goed door. Schenk er 250 ml water bij en laat ongeveer 10 minuten met een deksel op de pan op middelhoog vuur zachtjes pruttelen.
  • Bereid intussen de rijst. Breng 2 liter lichtgezouten water aan de kook en voeg de ghee, de groene en zwarte kardemompeulen, de kruidnagels, het kaneelstokje, de peperkorrels en het laurierblaadje toe. Voeg de geweekte basmatirijst toe aan het kokende water en kook ongeveer 6 minuten, tot de rijst beetgaar is. Giet af en zet apart.
  • Haal het deksel van de pan met de kip en controleer of de kip gaar is. Breng op smaak met zout. Zet het vuur uit en schep voorzichtig de helft van de rijst op de kip. Verdeel wat saffraanmelk en de helft van het kruidige uienmengsel, de helft van de muntblaadjes en de helft van de korianderblaadjes erover. Schep hier de rest van de rijst op en verdeel de rest van de saffraanmelk, het uienmengsel, de koriander en de munt erover. Leg het deksel op de pan en laat exact 8 minuten op hoog vuur garen. Zet het vuur uit, maar laat het deksel nog 2 minuten op de pan.
  • Schep de biryani voorzichtig op een voorverwarmde serveerschaal. Bestrooi met nog wat munt en koriander.

Tips

  • Serveer deze Biryani met Raita en mangochutney om het feest compleet te maken!

Pin hieronder de afbeelding direct op je eigen favoriete bord! Klik op deze link om de rest van mijn recepten te zien op Pinterest!

 
KokenKoken

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*