Recept voor kip korma uit de slowcooker

Kip Korma uit de slowcooker

Het is weer tijd voor een recept uit de slowcooker, namelijk kip korma! Dat ik fan ben van Indiaas eten is geen geheim. Afgelopen kerst hebben we zelfs samen met mijn broers een Indiaas kerstdiner verzorgd. We hadden allemaal curry’s gemaakt met versgebakken naan en Biryani. Een van die curry’s was deze kip korma uit de slowcooker.

Deze curry is heel makkelijk te maken en ook nog eens heel mild. Ben je dus op zoek naar een makkelijk recept voor het avondeten, dan is dit recept zeker het proberen waard.

Heb je ook een slowcooker en ben je op zoek naar meer lekkere recepten?

Ik probeer regelmatig nieuwe recepten te bedenken voor in de slowcooker! Hieronder volgen enkele links van mijn andere slowcooker recepten.

Heb je dit recept voor kip korma uit de slowcooker of een ander recept van mijn website gemaakt? Dan zou ik het enorm leuk vinden als je het deelt op instagram en @funkyfoodbyniki daarin tagt of een reactie achterlaat onder het recept.

Slowcooker Kip Korma

4 from 18 votes
Recipe by FunkyFoodbyNiki Course: HoofdgerechtCuisine: Slowcooker, IndiaasDifficulty: Makkelijk
Porties

4

Personen
Voorbereiden

10

minutes
Kooktijd

4

hours 

Recept voor een heerlijke milde curry uit de slowcooker. Deze kip korma kun je heel goed van te voren klaarmaken. Een perfect gerecht voor een drukke doordeweekse dag!

Ingrediënten

  • 800 gram 800 kipfilet

  • 2 teentjes 2 knoflook

  • 2 cm 2 gember

  • 2 2 uien, fijngehakt

  • 2 eetlepels 2 olie

  • 2 eetlepels 2 tomatenpuree

  • 3 theelepels 3 komijn-, paprika-,kurkuma en korianderpoeder

  • 2 theelepels 2 chilipoeder

  • 2 theelepels 2 suiker

  • 400 ml 400 kippenbouillon

  • 200 ml 200 kokosroom

  • 6 eetlepels 6 gemalen amandelen

  • 2 theelepels 2 garam masala

Bereidingswijze

  • Verhit 2 eetlepels olie in een pan en bak de kip aan met de knoflook en de gember.
  • Voeg vervolgens de tomatenpuree toe en bak deze even goed aan om te ontzuren. Voeg daarna de uien en de komijn-, paprika-, kurkuma, chili en korianderpoeder toe en bak even mee.
  • Breng alles over naar de slowcooker en voeg de bouillon, suiker en kokosroom toe. Zet de slowcooker 4 uur op low.
  • Roer vlak voor het einde de gemalen amandelen en de garam masala erdoor. Serveer met rijst of naan.

Tips

  • Voor iets meer pit kun je uiteraard extra chilipoeder toevoegen. Of prik een groene chilipeper in met een vork en laat deze meekoken in de slowcooker!

Tag @FunkyFoodbyNiki op Instagram en gebruik de hashtag #Funkyfoodbyniki

Pin dit recept!

Volg @FunkyFoodbyNiki op Pinterest

Heb jij dit recept gemaakt?

Follow us on Facebook

Pin hieronder de afbeelding van de chocoladecake met ganache direct op je eigen favoriete bord! Klik op deze link om de rest van mijn recepten te zien op Pinterest!

Recept voor slowcooker kip korma
KokenKoken

7 Comments

  1. Was lekker. Dubbel recept gemaakt. Wel minder cayenne peper gebruikt.

  2. Ik ben er nog mee bezig maar ik zie de suiker van de ingredienten nergens in de bereidingswijze terugkomen

    • funkyfoodbyniki

      Hi Hendrika,
      Excuses voor de late reactie.
      De suiker toevoegen staat bij stap 3. Ik hoor graag of het je gesmaakt heeft!

  3. Hoi hoi
    Ik snap niet hoeveel kruiden er bij moeten met die 3 theelepels….is het het dan van alle kruiden3 theelepels?

  4. Was een heel lekker recept en gaan we zeker nog eens maken!

  5. Hoe zit het met de kruiden? Moet ik van de komijn, paprika, kurkuma en koriander 3 theelepels in totaal toevoegen of 3 theelepels van ieder kruid afzonderlijk?

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*