Het is weer tijd voor een recept uit de slowcooker, namelijk kip korma! Dat ik fan ben van Indiaas eten is geen geheim. Afgelopen kerst hebben we zelfs samen met mijn broers een Indiaas kerstdiner verzorgd. We hadden allemaal curry’s gemaakt met versgebakken naan en Biryani. Een van die curry’s was deze kip korma uit de slowcooker.
Deze curry is heel makkelijk te maken en ook nog eens heel mild. Ben je dus op zoek naar een makkelijk recept voor het avondeten, dan is dit recept zeker het proberen waard.
Heb je ook een slowcooker en ben je op zoek naar meer lekkere recepten?
Ik probeer regelmatig nieuwe recepten te bedenken voor in de slowcooker! Hieronder volgen enkele links van mijn andere slowcooker recepten.
- Kip Tikka Masala uit de slowcooker
- Mexicaans stoofvlees uit de slowcooker
- De mooiste rode stoofperen uit de slowcooker
- Taiwanese rundersoep
- Thaise milde massaman curry
Heb je dit recept voor kip korma uit de slowcooker of een ander recept van mijn website gemaakt? Dan zou ik het enorm leuk vinden als je het deelt op instagram en @funkyfoodbyniki daarin tagt of een reactie achterlaat onder het recept.
Slowcooker Kip Korma
Course: HoofdgerechtCuisine: Slowcooker, IndiaasDifficulty: Makkelijk4
Personen10
minutes4
hoursRecept voor een heerlijke milde curry uit de slowcooker. Deze kip korma kun je heel goed van te voren klaarmaken. Een perfect gerecht voor een drukke doordeweekse dag!
Ingrediƫnten
800 gram kipfilet
2 teentjes knoflook
2 cm gember
2 uien fijngehakt
2 eetlepels olie
2 eetlepels tomatenpuree
3 theelepels komijn-, paprika-,kurkuma en korianderpoeder
2 theelepels chilipoeder
2 theelepels suiker
400 ml kippenbouillon
200 ml kokosroom
6 eetlepels gemalen amandelen
2 theelepels garam masala
Bereidingswijze
- Verhit 2 eetlepels olie in een pan en bak de kip aan met de knoflook en de gember.
- Voeg vervolgens de tomatenpuree toe en bak deze even goed aan om te ontzuren. Voeg daarna de uien en de komijn-, paprika-, kurkuma, chili en korianderpoeder toe en bak even mee.
- Breng alles over naar de slowcooker en voeg de bouillon en kokosroom toe. Zet de slowcooker 4 uur op low.
- Roer vlak voor het einde de gemalen amandelen en de garam masala erdoor. Serveer met rijst of naan.
Tips
- Voor iets meer pit kun je uiteraard extra chilipoeder toevoegen. Of prik een groene chilipeper in met een vork en laat deze meekoken in de slowcooker!
Pin hieronder de afbeelding van de chocoladecake met ganache direct op je eigen favoriete bord! Klik op deze link om de rest van mijn recepten te zien op Pinterest!
