Kip met mozarella en Parmezaanse kaas

Kip met Parmezaanse kaas & mozzarella

Deze Kip met Parmezaanse kaas & mozzarella is een ideaal gerecht voor een snel doordeweeks diner! Ik maak deze ovenschotel vaak ‘s morgens voordat ik naar mijn werk ga al klaar en dan schuif ik hem uit werk zo de oven in.

Enkele weken geleden zag ik een oproep van Green Gipsy Spices dat ze gastbloggers zochten voor hun blog. Ik trok de stoute schoenen aan en stuurde Kim & Geraldine een berichtje. Green gipsy spices zijn pure kruiden zonder toevoegingen met een speels karakter.

Ik kreeg een super leuk berichtje terug en toen ik eenmaal wist welke kruiden ik zou ontvangen ben ik meteen begonnen met het bedenken van recepten. Een daarvan was deze Kip met Parmezaanse kaas & mozzarella uit de oven, ik gebruikte hiervoor de finger lickin’ pizza kruiden. Uiteraard kun je ook andere Italiaanse kruiden gebruiken.

Ben je op zoek naar heerlijke recepten voor het avondeten? Kijk dan ook eens naar Spaghetti met ricotta gehaktballen in tomatensaus, Sticky harissakip met couscous of Thaise groene curry met varkenshaas.

Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je een berichtje achterlaat hier op mijn website. Deel je creatie op instagram onder vermelding van #funkyfoodbyniki of @funkyfoodbyniki.

Disclaimer: dit artikel betreft een samenwerking. Ik heb de kruiden gekregen van Green Gipsy Spices.

Kip met Parmezaanse kaas & mozzarella

5 from 1 vote
Recipe by funkyfoodbyniki
Servings

4

servings
Prep time

5

minutes
Cooking time

20

minutes

IngrediËnten

 • 4 kipfilets

 • 2 eetlepels Italiaanse kruiden

 • 2 teentjes knoflook

 • 400 ml passata of pizzasaus

 • 150 gram geraspte mozzarella

 • 100 gram geraspte Parmezaanse kaas

 • Olijfolie

 • Peper en zout

Bereidingswijze

 • Verwarm de oven voor op 200 graden celcius.
  Snijd de kipfilets in de lengte doormidden. Pers de teentjes knoflook uit.
 • Bestrijk de kipfilets aan beide kanten met olijfolie, knoflook Italiaanse kruiden & peper en zout.
 • Leg de kipfilets in een ovenschaal en schep de pizzasaus/passata eroverheen. Verdeel de mozzarella en Parmezaanse kaas erover. Bak 15-20 minuten in het midden van de oven. Als de kaas nog niet goudbruin is kun je de kip nog 2-4 minuten onder de grill zetten.

 • Voor een extra krokant korstje kun je wat panko of paneermeel met de kaas mengen alvorens je de schotel in de oven zet.

Tag @FunkyFoodbyNiki op Instagram en gebruik de hashtag #Funkyfoodbyniki

Pin dit recept!

Volg @FunkyFoodbyNiki op Pinterest

Heb jij dit recept gemaakt?

Follow us on Facebook

Klik op deze link om de rest van mijn recepten te zien op Pinterest en direct je favoriete te pinnen op je eigen borden!

KokenKoken

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*