Deze maand doe ik voor het eerst mee met de Foodblogswap. Ik mocht iets maken van Hilde van Slowfoody en ik koos voor dit recept een heerlijke Kip tikka masala uit de slowcooker.
Een tikkeltje eigenwijs ben ik altijd wel, want hoewel er staat dat je je aan het recept moet houden heb ik dat uiteraard niet gedaan. Ik heb namelijk zelf ook een heerlijk recept voor Kip tikka masala op mijn blog staan. Toch koos ik voor dit recept, omdat ik gek ben op mijn slowcooker en altijd op zoek ben naar nieuwe inspiratie.
In mijn recept marineer ik de kippendijen eerst in yoghurt en dat is ook precies hetgeen wat ik heb aangepast in het recept van Hilde voor deze kip tikka masala uit de slowcooker.
Kip tikka masala is een gerecht waarvan de herkomst niet heel duidelijk is. Het gerecht schijnt zijn oorsprong te vinden in Engeland en niet zoals je zou verwachten in India. Tikka betekent stukjes, een gast zou in een restaurant Chicken Tikka hebben besteld en deze te droog vinden, waarna de kok een tomatensaus toevoegde.
De invloeden van India zijn echter heel duidelijk terug te vinden in dit gerecht, bijvoorbeeld in de aromatische garam masala of de yoghurt in de marinade. Heb je geen slowcooker? Dan kun je ook mijn andere recept voor kip tikka massala maken. Laat je dan niet afschrikken door de lange ingrediëntenlijst, het is echt de moeite waard om dit gerecht te bereiden.
Klik op deze link om de rest van mijn recepten te zien op Pinterest en direct je favoriete te pinnen op je eigen borden!
