Recept voor chicken tikka masala uit de slowcooker

Kip tikka masala uit de slowcooker | Foodblogswap

Deze maand doe ik voor het eerst mee met de Foodblogswap. Ik mocht iets maken van Hilde van Slowfoody en ik koos voor dit recept een heerlijke Kip tikka masala uit de slowcooker.

Een tikkeltje eigenwijs ben ik altijd wel, want hoewel er staat dat je je aan het recept moet houden heb ik dat uiteraard niet gedaan. Ik heb namelijk zelf ook een heerlijk recept voor Kip tikka masala op mijn blog staan. Toch koos ik voor dit recept, omdat ik gek ben op mijn slowcooker en altijd op zoek ben naar nieuwe inspiratie.

In mijn recept marineer ik de kippendijen eerst in yoghurt en dat is ook precies hetgeen wat ik heb aangepast in het recept van Hilde voor deze kip tikka masala uit de slowcooker.

Kip tikka masala is een gerecht waarvan de herkomst niet heel duidelijk is. Het gerecht schijnt zijn oorsprong te vinden in Engeland en niet zoals je zou verwachten in India. Tikka betekent stukjes, een gast zou in een restaurant Chicken Tikka hebben besteld en deze te droog vinden, waarna de kok een tomatensaus toevoegde.

De invloeden van India zijn echter heel duidelijk terug te vinden in dit gerecht, bijvoorbeeld in de aromatische garam masala of de yoghurt in de marinade. Heb je geen slowcooker? Dan kun je ook mijn andere recept voor kip tikka massala maken. Laat je dan niet afschrikken door de lange ingrediëntenlijst, het is echt de moeite waard om dit gerecht te bereiden.

Kip tikka masala uit de slowcooker

Recipe by FunkyFoodbyNikiCourse: DinerCuisine: IndiaansDifficulty: Makkelijk
Servings

4

servings
Prep time

4

hours 
Cooking time

4

hours 

Kip tikka masala uit de slowcooker. Perfect recept voor de doordeweekse avond, uiteraard ook prima in de pan te bereiden in plaats van in de slowcooker.

Ingrediënten

  • 800 gram kippendijen

  • 1 ui, gesnipperd

  • 150 gram Griekse yoghurt

  • 2 tenen knoflook, geraspt of uitgeperst

  • 3 cm gember geraspt

  • 3 theelepels garam masala

  • 3 theelepels gemalen koriander (ketoembar)

  • 2 theelepels kurkuma

  • 2 theelepels gemalen komijn

  • 1 theelepel cayennepeper

  • 1 theelepel zout

  • 2 blikjes tomatenblokjes

  • 70 gram tomatenpuree

  • 200 ml kokosroom

Bereidingswijze

  • Marineer de kippendijen minimaal 4 uur van te voren. Doe ze in een ziplock zakje met de Griekse yoghurt, 1 theelepel van elk van de volgende kruiden : garam masala, ketoembar, kurkuma en cayennepeper. Meng alles goed door elkaar en laat in de koelkast marineren ( Ik doe dit vaak de avond van te voren).
  • Haal de kippendijen uit de koelkast en verhit 1 eetlepel olie in een grote koekenpan. Bak de kippendijen goed aan, ze mogen best een beetje donker kleuren. Doe de aangebakken kippendijen vervolgens in de slowcooker.
  • Verhit in de pan waarin je de kippendijen hebt gebakken opnieuw 1 eetlepel olie. Roer de aangebakken stukjes los en voeg de gesnipperd ui toe. Fruit deze langzaam aan een voeg vervolgens de knoflook, gember, de overige kruiden en de tomatenpuree toe. Bak het geheel circa 5 minuten aan. Tenslotte voeg je de tomatenblokjes toe en schenk je het geheel over de kippendijen.
  • Zet de slowcooker 4 uur op high of 6 uur op low. Als de kooktijd om is, haal je de deksel van de slowcooker en voeg je de kokosroom toe. Roer goed door en laat het gerecht zonder de deksel nog ongeveer een kwartier tot een half uur op de hoogste stand doorkoken tot de saus wat is ingedikt. Proef en breng eventueel nog extra op smaak met zout en peper.
  • Ik serveer de tikka masala met (zelfgebakken) naanbroodjes en garneer de bordjes met een eetlepel crème fraîche en verse koriander.

  • Heb je geen tijd om het vlees te marineren? Laat dan de ingrediënten voor de marinade achterwegen. Fruit dan eerst de ui met de knoflook, voeg de kippendijen toe en voeg hier de tomatenpuree aan toe.

Klik op deze link om de rest van mijn recepten te zien op Pinterest en direct je favoriete te pinnen op je eigen borden!

Recept voor kip tikka masala uit de slowcooker

 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*