Kip tikka masala is een gerecht waarvan de herkomst niet heel duidelijk is. Het gerecht schijnt zijn oorsprong te vinden in Engeland en niet zoals je zou verwachten in India. Tikka betekent stukjes, een gast zou in een restaurant Chicken Tikka hebben besteld en deze te droog vinden, waarna de kok een tomatensaus toevoegde.
De invloeden van India zijn echter heel duidelijk terug te vinden in dit gerecht, bijvoorbeeld in de aromatische garam masala of de yoghurt in de marinade. Laat je niet afschrikken door de lange ingrediëntenlijst, het is echt de moeite waard om dit gerecht te bereiden.
Er komt geen pakje of zakje aan te pas. Als ik echter weinig tijd heb gebruik ik zelf de currypasta’s van Pataks, maar er gaat niets boven the real deal!
Gebruik voor dit recept kippendijen en geen kipfilet, omdat kipfilet veel te droog wordt. De yoghurt in de marinade zorgt dat er enzymen afbreken en de kippendijen nog malser worden.
Ik maakte deze kip tikka masala toen mijn broer kwam eten en we waren er allemaal weg van! Het belangrijkste is dat je de kip echt goed aanbakt, er mogen best donkere stukjes aanzitten!
Nog meer inspiratie voor het diner nodig?