recept voor Koffie panna cotta met gezouten karamelsaus

Koffie panna cotta met gezouten karamelsaus

Ondanks dat iedereen misschien druk bezig is met goede voornemens en gezond eten deel ik vandaag toch gewoon een recept voor een lekker toetje namelijk koffie panna cotta met gezouten karamelsaus.

Deze maand doe ik weer een keer mee met de foodblgswap. Ik vind het zo onwijs leuk om weer in de blog van een mede foodie te duiken en te struinen tussen alle heerlijke recepten. Deze maand mag ik iets van Tessa haar blog PaTESSerie maken. Tessa is een wereldreizigende Friesin met een enorme passie voor patisserie en chocolade. Ik heb Tessa al een aantal keer mogen ontmoeten en dat is echt een feestje. Zo mooi om haar vol passie te horen praten over chocolade!

Het was een behoorlijke opgave om een recept te kiezen tussen al dat lekkers. Toen ik haar recept zag voor witte koffie panna cotta wist ik dat dit het recept ging worden. Ik moet namelijk bekennen dat ik nog nooit panna cotta heb gemaakt.

Wat is panna cotta?

Panna cotta is een dessert welke zijn oorsprong kent in Italië. De naam betekent letterlijk gekookte room en het bestaat dan ook maar uit een paar ingrediënten namelijk room, suiker en gelatine . Juist omdat het zo’n basis recept is kun je er eindeloos mee variëren. Ik besloot het recept van Tessa te volgen maar omdat ik nog een heerlijk potje gezouten karamel van caramelz had besloot ik deze als topping te gebruiken. En zo ontstond deze Koffie panna cotta met gezouten karamelsaus.

Ben je op zoek naar nog meer lekker desserts? Kijk dan eens bij onderstaande links:

Heb je dit recept voor Koffie panna cotta met gezouten karamelsaus of een ander recept van mijn website gemaakt? Dan zou ik het enorm leuk vinden als je het deelt op instagram en @funkyfoodbyniki daarin tagt of een reactie achterlaat onder het recept.

Koffie panna cotta met gezouten karamelsaus

5 from 1 vote
Recipe by FunkyFoodbyNiki Course: DessertCuisine: LekkerDifficulty: Makkelijk
Porties

4

Glaasjes
Voorbereiden

30

minutes
Opstijven

4

hours 

Deze panna cotta is het perfecte dessert in een glaasje, makkelijk voor te bereiden en super simpel om te maken. Verras je gasten eens met deze koffie panna cotta met gezouten karamelsaus.

Ingrediënten

  • 550 ml room

  • 55 gram suiker

  • 40 gram koffiebonen

  • 3 blaadjes gelatine

  • 80 gram gezouten karamelsaus

  • fijngehakt blokje fudge om te garneren

Bereidingswijze

  • Week de gelatineminimaal30 minuten, maar bij voorkeur langer.
  • Doe de room met de suiker en de koffiebonen in een steelpan en breng tot aan het kookpunt.
  • Haal van van het vuur, dek af met een deksel en laat ongeveer 30 minuten de smaak van de koffiebonen in de room trekken. Hoe langer je het mengsel laat staan hoe sterker de koffiesmaak wordt.
  • Giet de room met de koffiebonen door een zeef. Verwarm de room om de gelatine erin op te lossen
  • Verdeel over 4 glaasjes waarin je de panna cotta wil serveren. Zet in de koelkast en laat minimaal 4 uur opstijven. Schenk na het opstijven de gezouten karamel over de panna cotta en garneer met fijngehakte fudge en een paar koffieboontjes.

Tips

  • Met panna cotta kun je eindeloos variëren. In plaats van koffiebonen kun jij bijvoorbeeld wat witte chocolade toevoegen.

Tag @FunkyFoodbyNiki op Instagram en gebruik de hashtag #Funkyfoodbyniki

Pin dit recept!

Volg @FunkyFoodbyNiki op Pinterest

Heb jij dit recept gemaakt?

Like us on Facebook

Pin hieronder de afbeelding direct op je eigen favoriete bord! Klik op deze link om de rest van mijn recepten te zien op Pinterest!

Recept voor Koffie panna cotta met gezouten karamelsaus
KokenKoken

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*