Recept voor kokosmakronen met chocolade

Kokosmakronen met chocolade

Heerlijke kokosmakronen met chocolade chips en een extra chocoladelaagje. Op een markt kan ik nooit langs de kraam met kokosmakronen lopen zonder een zakje warme kokosmakronen mee te nemen.

Voor de foodblogswap van deze maand mocht ik iets lekkers maken van de blog van Anna. Na enige tijd rond speuren tussen alle lekkere recepten kwam ik een recept tegen voor kokosmakronen met pure chocolade. Deze ga ik maken dacht ik meteen.

Ik heb al een hele tijd niets gebakken en had alle ingrediënten voor dit recept in huis. De honing was helaas versuikerd, dus die heb ik vervangen door suiker. Daarnaast om het nog lekkerder te maken heb ik wat chocoladechips door het kokosmengsel geroerd. Hierdoor kom je overal in de kokosmakronen stukjes pure chocolade tegen, Yummie!

Vers uit de oven zijn ze echt onweerstaanbaar lekker, echt de moeite waard om eens zelf te maken. Je kunt ze prima bewaren in een ziploc-zakje of koektrommel.

Zin om te bakken? Kijk dan ook eens bij onderstaande recepten voor nog meer inspiratie

Heb je dit recept voor deze kokosmakronen met chocolade of een ander recept van mijn website gemaakt? Dan zou ik het enorm leuk vinden als je het deelt op instagram en @funkyfoodbyniki daarin tagt of een reactie achterlaat onder het recept.

Kokosmakronen met chocolade

Recipe by FunkyFoodbyNikiCourse: ZoetigheidCuisine: BakkenDifficulty: Makkelijk
Aantal

20

koeken
Voorbereiden

10

minutes
Cooking time

20

minutes

Altijd als eens kokosmakronen willen maken? Met dit recept zet je in een handomdraai heerlijke kokosmakronen met chocolade op tafel.

Ingrediënten

  • 250 gram geraspte kokos

  • 4 eiwitten

  • 75 gram suiker

  • 100 gram chocolade chips

  • 200 gram pure chocolade

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven op 175 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Splits de eieren en doe de eiwitten in een vetvrije kom. Klop de eiwitten met de suiker totdat er stijve pieken ontstaan.
  • Schep vervolgens voorzichtig de geraspte kokos erdoorheen. Probeer zoveel mogelijk lucht in het mengsel te houden. Als je alles door elkaar hebt geschept voeg je tenslotte nog de chocolade chips toe en meng je deze door het mengsel.
  • Gebruik een ijstang of 2 lepels om bolletjes te scheppen van het kokosmengsel op de bakplaat. Bak de bolletjes in het midden van de oven in 20 minuten goudbruin. Laat afkoelen op de bakplaat
    Schep vervolgens voorzichtig de geraspte kokos erdoorheen.
  • Smelt de pure chocolade au bain marie en doop de kokosmakronen voor de helft in de gesmolten chocolade. Laat hard worden voor het serveren.

Tips

  • Eigeel over? In de koelkast blijven eidooiers nog 2 à 3 dagen goed. Dek ze wel goed af, zodat ze niet uitdrogen. Wil je ze langer bewaren, dan kan dat in de diepvriezer.

Pin hieronder de afbeelding van de kokosmakronen met chocolade direct op je eigen favoriete bord! Klik op deze link om de rest van mijn recepten te zien op Pinterest!

Recept voor kokosmakronen met chocolade

 
KokenKoken

One Comment

  1. Ik heb dus precies hetzelfde bij die kraampjes op de markt met kokosmacronen. Stom eigenlijk dat ik ze nog nooit zelf heb gemaakt want het is helemaal niet moeilijk. Ik sla hem op op Pinterest!

     

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*