Koreaans stoofvlees uit de slowcooker

Koreaans rundvlees uit de slowcooker

Weer een recept uit de slowcooker? Ja, maar niet getreurd dit recept voor Koreaans rundvlees kun je ook prima zonder slowcooker maken. Al mijn slowcooker recepten zijn namelijk ook prima te maken in een braadpan op laag vuur of in een afgedekte pan in de oven.

Ik ben gek op toko’s, paden vol potjes, kruiden en specerijen. Als klein kind kwam ik al veel in de toko met mijn opa. Mijn opa is namelijk gek om Indisch koken en als klein meisje ging ik al met hem mee schat zoeken in de toko. We zochten naar assem, gula djawa en santen. Dingen die je tegenwoordig in bijna elke supermarkt kan vinden.

Minstens 4 keer per jaar ga ik naar een grote vestiging van Amazing oriental (#nonsponjustfan). Ik kan uren door de paden struinen en etiketten bekijken. Vaak met mijn telefoon in mijn hand om bepaalde dingen op te zoeken. Vorig jaar kwam ik bij de Koreaanse afdeling Gochujang tegen, een gefermenteerde chilipasta. Deze nam ik mee en thuis ben ik mij erin gaan verdiepen.

Gochujang

Gochujang is een pasta gemaakt van rode pepers, rijst en gefermenteerde sojabonen. Het is niet onwijs pittig, maar heeft ook echt een zoetje wat vermoedelijk afkomstig is van de kleefrijst. In bijna alle Koreaanse recepten wordt er gebruik gemaakt van Gochujang, dus uiteraard kon dit ingrediënt niet ontbreken in mijn Koreaans rundvlees uit de slowcooker.

Naast Gochujang gebruik ik ook nog Gochugaru. Koreaanse rode peper vlokken welke de basis vormen voor Kimchi. Dit geeft extra pit aan dit Koreaanse stoofvlees. Mocht je niet van pittig houden laat de Gochugaru dan achterwege of halveer de hoeveelheid.

Ben je op zoek naar nog meer slowcooker recepten? Kijk dan ook eens bij onderstaande recepten:

Heb je ook een slowcooker en ben je op zoek naar meer lekkere recepten?

Ik probeer regelmatig nieuwe recepten te bedenken voor in de slowcooker! Hieronder volgen enkele links van mijn andere slowcooker recepten.

Koreaans rundvlees uit de slowcooker

3 from 8 votes
Recipe by funkyfoodbyniki Course: HoofdgerechtCuisine: KoreaansDifficulty: Makkelijk
Servings

4

servings
Prep time

5

minutes
Cooking time

5

hours 

Snel en makkelijk recept voor Koreaans stoofvlees in de slowcooker. Serveer met zelfgemaakte kimchi of atjar!

ingrediënten

 • 1 kg Runderstoofvlees ( sukadelappen, riblappen of runderlappen)

 • 125 ml sojasaus

 • 5 teentjes knoflook (geraspt of geperst)

 • 2 eetlepels sesamolie

 • 2 eetlepels rijstazijn

 • 2 eetlepels geraspte gember

 • 2-3 eetlepels Gochujang

 • 1 theelepel uienpoeder

 • 1 theelepel peper

 • 100 gram lichtbruine basterdsuiker

 • 300 ml runderbouillon

 • 1 eetlepel maizena

 • 2 theelepels Gochugaru 

Bereidingswijze

 • Indien je het vlees vooraf wil aanbraden, verhit dan wat olie in de pan en bak het vlees aan. Het is niet nodig om het vlees vooraf aan te braden, maar mocht je een wat rijkere rundvleessmaak willen dan kun je dit uiteraard wat doen.
 • Doe alle ingrediënten (behalve de maizena) in de slowcooker en zet deze op low voor 7-8 uur of op high voor 3-4 uur.
 • Meng de eetlepel maizena met een klein beetje water en voeg dit toe aan de pan, zet de slowcooker op high en laat het geheel wat indikken.

 • Uiteraard kun je dit recept ook gewoon in de pan bereiden, gebruik dan een sudderplaatje en zet het vlees zo’n 4-5 uur op heel laag vuur.

Tag @FunkyFoodbyNiki op Instagram en gebruik de hashtag #Funkyfoodbyniki

Pin dit recept!

Volg @FunkyFoodbyNiki op Pinterest

Heb jij dit recept gemaakt?

Follow us on Facebook

Pin hieronder de afbeelding direct op je eigen favoriete bord! Klik op deze link om de rest van mijn recepten te zien op Pinterest!

KokenKoken

3 Comments

 1. Ondanks dat ik slechts 1 eetlepel gochujang had gebruikt en geen gochugaru was het vlees erg pittig. Ook was het een erg hartig gerecht. Jammer

 2. Waar koop ik Gochujang ??? In de Supermarkt ??

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*