Recept voor Koreaanse kipvleugels uit de oven

Koreaanse kipvleugels uit de oven

Wie is er niet gek op Koreaanse gefrituurde kip? De heerlijke knapperige kipvleugels met een kleverige zoet pittige saus doet menig hart sneller kloppen. Je kunt deze knapperige kipvleugels ook zelf maken in de oven wil je weten hoe? Bekijk dan hieronder het recept voor Koreaanse kipvleugels uit de oven.

Het is enige tijd geleden sinds mijn laatste post, even aan het zoeken naar een nieuwe balans als foodbloggende, werkende mama! Ik geniet heel erg van Fien die inmiddels alweer 8(!!!) maanden oud is, de tijd vliegt. Maar deze Koreaanse kippetjes wilde ik toch graag met jullie delen. De basis van de glace is Gochujang.

Wat is Gochujang?

Gochujang is een Koreaanse chilipasta die is gemaakt van chili, rijst en gefermenteerde sojabonen. De fermentatie is de reden waarom deze pasta zo’n unieke en eigen smaak heeft. Gochujang is pittig maar niet tong verdovend heet. Je kunt het ivoor veel gerechten gebruiken waaronder in dit Koreaanse rundvlees uit de slowcooker of maak gewoon deze heerlijke kipvleugels.

Door de kipvleugels eerst te bakken in de oven met bakpoeder krijgen deze kipvleugels een krokant jasje. De bakpoeder absorbeert het vet en zorgt voor een lekkere crunch.

Heb je dit recept voor deze Koreaanse kipvleugels uit de oven of een ander recept van mijn website gemaakt? Dan zou ik het enorm leuk vinden als je het deelt op instagram en @funkyfoodbyniki daarin tagt of een reactie achterlaat onder het recept.

Koreaanse kipvleugels uit de oven

Recipe by FunkyFoodbyNikiCourse: BorrelhapjeCuisine: KoreaansDifficulty: Makkelijk
Porties

1

Kilo vleugels
Voorbereiden

10

minutes
Baktijd

50

minutes

Wie is er niet gek op Koreaanse gefrituurde kip? De heerlijke knapperige kipvleugels met een kleverige zoet pittige saus doet menig hart sneller kloppen. Je kunt deze knapperige kipvleugels ook zelf maken in de oven wil je weten hoe? Bekijk dan het recept voor Koreaanse kipvleugels uit de oven.

Ingrediënten

  • 1 kg kipvleugels

  • 1 eetlepel bakpoeder

  • Peper en zout

  • Voor de saus
  • 3 eetlepels Gochujang

  • 2 eetlepels sojasaus

  • 1 eetlepel sesamolie

  • 2 eetlepels rijstazijn

  • 2 eetlepels honing

  • 1 eetlepel geraspte gember

  • 4 teentjes knoflook

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius. Dep de kipvleugels droog met keukenpapier. Meng de kipvleugels met de bakpoeder en peper en zout. Je kunt hiervoor het beste de kip in een zip-loc zakje doen en de bakpoeder, peper en zout toevoegen. Vervolgens schud je de zak totdat de vleugel een mooi laagje bakpoeder hebben.
  • Leg de kipvleugels op een bakrooster met voldoende ruimte tussen de vleugels in. Bak de kipvleugels 50 minuten in de oven, keer ze halverwege om met een tang.
  • Maak ondertussen de Koreaanse saus. Doe alle ingrediënten samen in een steelpannetje en breng al roerend aan de kook. Laat 15 minuten zachtjes koken tot de saus wat dikker wordt. Zet dan het vuur uit.
  • Haal de kipvleugels uit de oven en doe in ze in een grote schaal, giet de saus eroverheen en schep goed om. Leg de gecoate kipvleugels vervolgens op een schaal of bord en bestrooi eventueel met sesamzaadjes en bosui.

Tips

  • Hou je niet zo van pittig? Verminder dan de hoeveelheid Gochujang

Pin hieronder de afbeelding van Koreaanse kipvleugels uit de oven direct op je eigen favoriete bord! Klik op deze link om de rest van mijn recepten te zien op Pinterest!

 
KokenKoken

One Comment

  1. Ik sla ze meteen op op Pinterest voor als ik weer thuis ben 😋

     

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*