Wie is er niet gek op Koreaanse gefrituurde kip? De heerlijke knapperige kipvleugels met een kleverige zoet pittige saus doet menig hart sneller kloppen. Je kunt deze knapperige kipvleugels ook zelf maken in de oven wil je weten hoe? Bekijk dan hieronder het recept voor Koreaanse kipvleugels uit de oven.
Het is enige tijd geleden sinds mijn laatste post, even aan het zoeken naar een nieuwe balans als foodbloggende, werkende mama! Ik geniet heel erg van Fien die inmiddels alweer 8(!!!) maanden oud is, de tijd vliegt. Helaas maak ik te weinig tijd om te bloggen, maar ben ik nog regelmatig in de keuken te vinden. Onlangs maakte ik deze Koreaanse kipvleugels uit de oven, en die bevielen zo goed dat ik tijd maakte om het recept uit te werken en met jullie te delen. Deze sticky kippetjes komen zo kleverig door de glace waarmee je de kip aflakt. De basis van de glace is Gochujang.
Wat is Gochujang?
Gochujang is een Koreaanse chilipasta die is gemaakt van chili, rijst en gefermenteerde sojabonen. De fermentatie is de reden waarom deze pasta zo’n unieke en eigen smaak heeft. Gochujang is pittig maar niet tong verdovend heet. Je kunt het ivoor veel gerechten gebruiken waaronder in dit Koreaanse rundvlees uit de slowcooker of maak gewoon deze heerlijke kipvleugels.
Door de kipvleugels eerst te bakken in de oven met bakpoeder krijgen deze kipvleugels een krokant jasje. De bakpoeder absorbeert het vet en zorgt voor een lekkere crunch.
Heb je dit recept voor deze Koreaanse kipvleugels uit de oven of een ander recept van mijn website gemaakt? Dan zou ik het enorm leuk vinden als je het deelt op instagram en @funkyfoodbyniki daarin tagt of een reactie achterlaat onder het recept.
Pin hieronder de afbeelding van Koreaanse kipvleugels uit de oven direct op je eigen favoriete bord! Klik op deze link om de rest van mijn recepten te zien op Pinterest!

Ik sla ze meteen op op Pinterest voor als ik weer thuis ben 😋