Lasagne met chorizo en ricotta

Lasagne met chorizo en ricotta

Dit recept voor lasagne met chorizo en ricotta is een van mijn favoriet lasagne recepten. Ik maakte dit recept voor het eerst op de camping in Spanje in de skillet op de bbq.

Sinds 2 jaar geleden hebben Bart en ik onze eigen caravan. Ja, we zijn echt van die typische Nederlanders die heerlijk met hun sleurhut op vakantie gaan naar Zuid-Europa. Ik vind het heerlijk om lekker je eigen spullen mee te hebben en ook koken op de camping vind ik geweldig. Lekker improviseren en alles buiten maken. Nu zijn wij wel een beetje verwend, want onze Big Green Egg Minimax gaat ook altijd met ons mee.

In Spanje kun je overal verse chorizo worstjes kopen en dat doen wij dan ook regelmatig. Ik had nog 2 worstjes over van een barbecue en maakte daar deze lasagne mee. Ik heb deze lasagne met chorizo en ricotta al enkele keren gemaakt, echt een favoriet hier in huis. Het liefst bereid ik hem op de bbq, omdat dit toch zorgt voor die heerlijke smokey flavour.

Lasagne met chorizo en ricotta

5 from 1 vote
Recipe by funkyfoodbyniki
Servings

4

servings
Prep time

10

minutes
Cooking time

30

minutes

Ingrediënten

  • 4 chorizo worstjes ( Verse geen gedroogde)

  • 4 teentjes knoflook

  • 4 eetlepels gedroogde oregano

  • 1 blik Kerstomaatjes

  • 300 ml passata bij voorkeur van kerstomaatjes

  • 1 theelepel suiker

  • 500 gram ricotta

  • 100 gram parmezaan (geraspt)

  • Lasagnevellen ( bij verkeur verse uit het koelschap)

  • 100 gram geraspte mozzarella

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven om 180 graden Celsius. Verhit een eetlepel olijfolie in een pan. Snij de worstjes in dunne plakjes. Bak de worstjes in de olijfolie op hoog vuur aan. Voeg de knoflook en oregano toe. Bak de chorizo in 5- 10 minuten goed aan terwijl je regelmatig roert.
  • Voeg te tomatenpuree, het blikje kersentomatjes, de suiker en peper en zout to een de chorizo. Plet voorzichtig met een houten lepel de tomaatjes en roer het geheel goed door. Laat de saus zo’n 8-10 minuten goed doorpruttelen en inkoken.
  • Roer de ricotta los met een vork en voer hier bijna alle parmezaan aan toe. Houd een klein beetje parmezaan achter de hand om straks over de bovenkant te strooien. Roer de parmezaan goed door de ricotta en zet apart.
  • Voor het opbouwen van de lasagne begin je met een laag tomatensaus. Deze schep je in een ovenschaal. Hier leg je een laag lasagnevellen op. Vervolgens voeg je 1/3 van het ricotta mengsel toe welke je het makkelijkst met de achterkant van een lepel verdeelt. Voeg vervolgens tomatensaus en weer lasagnevellen toe. Eindig met het laatste laagje ricotta en bedek met de mozzarella en et restant parmezaanse kaas. Bak de lasagne 30 minuten in het midden van de oven.

  • Serveer deze lasagne met een simpele rucolasalade aangemaakt met een beetje balsamicoazijn

Tag @FunkyFoodbyNiki op Instagram en gebruik de hashtag #Funkyfoodbyniki

Pin dit recept!

Volg @FunkyFoodbyNiki op Pinterest

Heb jij dit recept gemaakt?

Follow us on Facebook

Op zoek naar nog meer inspiratie ? Kijk eens bij onderstaande recepten.

Klik op deze link om de rest van mijn recepten te zien op Pinterest en direct je favoriete te pinnen op je eigen borden!

KokenKoken

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*