Deze lasagne met spinazie en serranoham is niet volledig mijn eigen recept. Voor de #swiepswoepswap van deze maand mocht ik namelijk een recept maken van Beau van Keukenmeid.com. Ik heb Beau enkele maanden geleden ontmoet op een pizzadate bij Debby. Beau is een super spontane (keuken)meid die voorheen altijd kookte voor haar huisgenoten in haar studentenhuis. Maar sinds enkele maanden woont ze samen met haar vriend in Utrecht.
Heb je nog niet op haar website gekeken, dan zou ik dat maar snel gaan doen. Tijdens het rondneuzen op haar website kwam ik het recept tegen voor deze lasagne met heel veel kaas, spinazie en serrano. Ik wist meteen dit dit goed moest zijn. Zeg nou zelf lasagna, veel kaas en serranoham dat klinkt toch hemels? En er zit ook nog eens een lading spinazie in voor de vitamientjes.
Bij de #swiepswoepswap is het altijd de bedoeling dat je een beetje je eigen draai geeft aan een recept. Mijn versie van deze lasagne met spinazie en serranoham is dan ook iets anders dan die van Beau. Ik verving de crème fraîche door ricotta. Een tijdje geleden won ik een heerlijk pakket van Mutti, hierin zat een blik tomatenpulp en een blik gepelde kerstomaten. Ik verving dus ook de verse cherytomaten door een blik gepelde kersentomaten.
Vroeger, toen ik net begon met koken, maakte ik vaak lasagne uit een pakje. Het is zo makkelijk om zelf verse tomatensaus te maken dat ik me nu niet meer kan bedenken waarom je daar eigenlijk een pakje voor zou gebruiken. Wil je zelf een makkelijke lasagne maken zonder pakjes en zakjes? Gebruik dan eens onderstaand recept voor de tomatensaus. Je kunt prima gehakt toevoegen voor een bolognesesaus. Deze lasagne met verse spinazie en ricotta is echt een aanrader!
Nog meer inspiratie voor gerechten met veel kaas?
Wat dacht je van deze Kip met Parmezaanse kaas & mozzarella? Of deze Gevulde courgettes met gehakt?
