Recept voor Lasagne met spinazie en Serranoham

Lasagne met spinazie en serranoham

Deze lasagne met spinazie en serranoham is niet volledig mijn eigen recept. Voor de #swiepswoepswap van deze maand mocht ik namelijk een recept maken van Beau van Keukenmeid.com. Ik heb Beau enkele maanden geleden ontmoet op een pizzadate bij Debby. Beau is een super spontane (keuken)meid die voorheen altijd kookte voor haar huisgenoten in haar studentenhuis. Maar sinds enkele maanden woont ze samen met haar vriend in Utrecht.

Heb je nog niet op haar website gekeken, dan zou ik dat maar snel gaan doen. Tijdens het rondneuzen op haar website kwam ik het recept tegen voor deze lasagne met heel veel kaas, spinazie en serrano. Ik wist meteen dit dit goed moest zijn. Zeg nou zelf lasagna, veel kaas en serranoham dat klinkt toch hemels? En er zit ook nog eens een lading spinazie in voor de vitamientjes.

Bij de #swiepswoepswap is het altijd de bedoeling dat je een beetje je eigen draai geeft aan een recept. Mijn versie van deze lasagne met spinazie en serranoham is dan ook iets anders dan die van Beau. Ik verving de crème fraîche door ricotta. Een tijdje geleden won ik een heerlijk pakket van Mutti, hierin zat een blik tomatenpulp en een blik gepelde kerstomaten. Ik verving dus ook de verse cherytomaten door een blik gepelde kersentomaten.

Vroeger, toen ik net begon met koken, maakte ik vaak lasagne uit een pakje. Het is zo makkelijk om zelf verse tomatensaus te maken dat ik me nu niet meer kan bedenken waarom je daar eigenlijk een pakje voor zou gebruiken. Wil je zelf een makkelijke lasagne maken zonder pakjes en zakjes? Gebruik dan eens onderstaand recept voor de tomatensaus. Je kunt prima gehakt toevoegen voor een bolognesesaus. Deze lasagne met verse spinazie en ricotta is echt een aanrader!

Nog meer inspiratie voor gerechten met veel kaas?

Wat dacht je van deze Kip met Parmezaanse kaas & mozzarella? Of deze Gevulde courgettes met gehakt?

Lasagne met spinazie en serranoham

5 from 1 vote
Recipe by funkyfoodbyniki Course: HoofgerechtCuisine: ItaliaansDifficulty: Makkelijk
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes
Calories

300

kcal

Recept voor lasagne met spinazie en serranoham. Lasagne zonder pakjes en zakjes is helemaal niet moeilijk om te maken. Met dit recept maak je zelf lasagnasaus binnen enkele minuten.

Ingrediënten

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Verhit de olie in de panen fruit de ui aan met de knoflook uitje. Voeg vervolgens de tomatenpuree en oregano toe en bak dit een paar minuten om te tomatenpuree te ontzuren. Voeg vervolgens de tomaten uit blik en de passata toe. Roer het door en laat dit op laag vuur garen. Ondertussen snijd je de spinazie iets fijner en dat gooi je beetje voor beetje bij de tomatensaus. Blijf roeren tot de spinazie geslonken is.
  • Tijd om de lasagne op te bouwen, begin met een laagje tomatensaus, leg daarop een paar lasagnebladen, daarop weer een laag van de saus, een paar plakken serranoham en een laag lasagnebladen. Herhaal dit tot alle ingrediënten op zijn. Eindig met een laag lasangebladen en hou ook wat van de ham over.
  • En dan nu de kaastopping! Meng de ricotta met verscheurde stukjes mozzarella en de Parmezaanse kaas. Smeer dit uit over de lasagne. Verdeel tot slot wat stukjes van de laatste plakken serranoham.
  • Schuif de ovenschaal in de oven voor 20-25 minuten tot de kaas gesmolten is en er een bruin korstje is gevormd

  • In plaats van serranoham kun je ook een andere gedroogde ham of bijvoorbeeld chorizo toevoegen

Tag @FunkyFoodbyNiki op Instagram en gebruik de hashtag #Funkyfoodbyniki

Pin dit recept!

Volg @FunkyFoodbyNiki op Pinterest

Heb jij dit recept gemaakt?

Follow us on Facebook

Recept voor lasagne met spinazie en serranoham. Lasagne zonder pakjes en zakjes
KokenKoken

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*