Maaltijdsalade Rotisalade

Lauwwarme roti maaltijdsalade

Een heerlijk recept voor een super lekkere maaltijdsalade, namelijk een lauwwarme roti maaltijdsalade. Oké, ik weet dat er geen roti bij dit recept komt kijken, maar toch noem ik het een roti maaltijdsalade. Roti is namelijk het platbrood wat geserveerd wordt bij onder andere kip masala, de pannenkoek dus.

In Nederland is er nogal wat verwarring over Roti, het betekend niets anders dan brood. Echte rotivellen koop je in de toko, vaak te vinden in het vriesvak. De supermarkt roti’s komen niet eens in de buurt van deze toko roti’s. Mijn favoriete roti’s zijn die van Kries roti.

Om het nog even makkelijker te maken gaan we het nu nog even hebben over de masala. Masala is een kruidenmix welke oorspronkelijk uit India komt en door de Hindoestanen is meegenomen naar Suriname. Verwar Hindoestaanse/Surinaamse Masala niet met garam masala, hoewel beide kruidenmengsels hun oorsprong hebben in India, is de samenstelling compleet verschillend. Het laatste mengsel, de garam masala wordt vooral gebruikt in Curry’s.

Ten slotte nog even de mango chutney, want mango chutney klinkt heerlijk zoet. De Indiaanse versie is dat ook, maar de Surinaamse mango chutney is gemaakt met madame jeanette pepers, waardoor de chutney behoorlijk pittig is. Mijn favoriet is de mango chutney van Lekker Bekkie.

Zo nu bijna alle ingrediënten van deze lauwwarme roti maaltijdsalade, welke eigenlijk gewoon een kip masala salade is, zijn besproken kan er niets meer fout gaan. Behalve dat je er ineens tegen op ziet om deze salade te maken en dat is nergens voor nodig!

Lauwwarme Roti maaltijdsalade

Recipe by funkyfoodbyniki
Servings

4

servings
Prep time

10

minutes
Cooking time

20

minutes

IngrediËnten

  • 600 gram krieltjes

  • 600 gram sperziebonen

  • 4 kippendijenfilets

  • 4 gekookte eieren

  • 8 cherrytomaatjes in kwarten

  • 1 ui fijngesnipperd

  • 4 teentjes knoflook

  • 2 eetlepels zonnebloemolie

  • 2 eetlepels Hindoestaanse/Surinaamse Masala

  • 1 Maggi bouillonblokje

  • 1 theelepel trassi

  • 100 ml water

  • Surinaamse mango chutney naar smaak (Ik gebruikte 1 eetlepel)

  • Gemengde sla

Bereidingswijze

  • Breng een pan water aan de kook. Kruid de kippendijen met de 2 eetlepels Masala kruiden en peper. Verhit 2 eetlepels olie in een pan, fruit hier langzaam de uien met de knoflook in aan. Als de uien en knoflook even zijn aangebakken voeg je de kippendijen toe. Bak 5 minuten goed aan aan beide zijdes.
  • Haal de kippendijen uit de pan en zet apart. Voeg de krieltjes, de cherrytomaten, trassi en de mango chutney toe. Bak alles goed aan en verkruimel vervolgens het bouillonblokje boven de pan en voeg 150 ml water toe. Bak het geheel 10-15 min met de deksel op de pan. Schud af en toe even goed om om de smaken te mengen.
  • Kook ondertussen de sperzieboontjes in 10 minuten bijna gaar in het kokende water. Voeg de sperzieboontjes toe aan het aardappelmengsel en roer goed door. Schep de kippendijen terug bij de aardappelen en roer alles goed door. Haal de pan van het vuur en laat het geheel wat afkoelen.
  • Meng de sla met het masala kip mengsel en de eieren en serveer eventueel nog met wat augurken of zuurgoed.

  • Uiteraard kun je de sla ook weglaten en de masala kip met een roti serveren!

Op zoek naar nog meer inspiratie?

Klik op deze link om de rest van mijn recepten te zien op Pinterest en direct je favoriete te pinnen op je eigen borden!

 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*