Brownies zijn echt heel erg makkelijk om te maken. Wil jij ook dat je brownie recept altijd lukt? Gebruik dan mijn basisrecept voor de lekkerste brownie, wedden dat je nooit meer mislukte brownies hebt? Brownies horen smeuïg te zijn van binnen, anders is het gewoon chocolade cake.
Makkelijk brownie recept
Brownies maken is echt niet moeilijk, met dit makkelijke brownie recept kan ook jij de lekkerste brownies maken. Het allerbelangrijkste bij het maken van brownie of cake in het algemeen is dat je na het toevoegen van de bloem niet teveel moet mengen of mixen. Dan gaan de gluten in de bloem zich namelijk vormen en krijg je een taaie cake of in dit geval droge brownies.
Schrik niet van de enorme hoeveelheid suiker in dit recept, het is het waard geloof me!
Ook eens andere brownies maken?
Dit recept gebruik ik altijd als basis voor al mijn soorten brownies, als je dit recept eenmaal onder de knie hebt kun je namelijk eindeloos variëren. Wat dacht je van brownies met frambozen, brownies met oreo of walnoten? Allemaal te maken met dit makkelijke brownie recept. Heb je deze brownies onder de knie en ben je op zoek naar wat meer uitdaging op bakgebied? Probeer dan eens mijn Oreo brownies of een van de andere onderstaande recepten!
Klik op deze link om de rest van mijn recepten te zien op Pinterest en direct je favoriete te pinnen op je eigen borden!


Heb je dit recept basisrecept voor brownies of een ander recept van mijn website gemaakt? Dan zou ik het enorm leuk vinden als je die deelt op instagram en @funkyfoodbyniki daarin tagt of een reactie achterlaat onder het recept.
Lijkt me lekker om eens te proberen! Mijn brownies mislukken helaas altijd. Ik gok dat het met de ovenstand te maken heeft. Bak jij de brownies op hetelucht of onder- en bovenwarmte? En hoe lang moeten de brownies afkoelen voordat je ze kunt snijden?
Hoi Larissa, ik bak op boven en onder warmte. Wanneer je met hetelucht bakt moet je de oventemperatuur met 20 graden verlagen. Ik laat de brownies zeker 2 uur afkoelen. Vaak bak ik ze ‘s avonds en snijd ik ze pas in de ochtend. Wat is de reden dat je browser mislukken? Zijn ze te droog, te taai of juist nog te nat?
Fantastisch goed recept en lekker ook. De baktijd heb ik met 10 minuten verlengt. Ze zijn na het afkoelen noch heerlijk zacht. Bedankt voor dit recept!
Dank je voor het heerlijke Brownie recept voor iedereen zeker een aanrader.
Heel graag gedaan en Wat leuk dat je de tijd hebt genomen om een berichtje achter te laten.
Hallo,
In het recept staat 100 gram chocolade.
50 gram moet gesmolten worden met de boter, 25 gram fijnhakken voor in het beslag en de resterende 25 gram hoe moet die verwerkt worden?
Hoi Yvonne, Hartelijk bedankt voor je berichtje! Het moet in totaal 75 gram chocolade zijn, ik heb het meteen aangepast. Uiteraard kun je die overige 25 gram ook gewoon fijnhakken en erdoorheen roeren.
Ik vind ze vreselijk zoet …slecht zijn ze niet ..maar veel te zoet
Hoi Els! Zoet zijn ze zeker, jammer dat je ze te zoet vond 😉
hii Niki,
Kan ik de hoeveelheid suiker halveren? Dan doe ik er dus 200 gram (of 150) suiker bij, ipv 400. Zoja, moet ik dit dan ergens mee vervangen of is weglaten voldoende?
Hi Senna, je kunt de suiker gewoon halveren zonder iets anders aan te passen!
Heel goed recept. Heb alleen zelf de helft suiker gedaan omdat ze voor mij toch echt te zoet waren geworden. Dit werkt net zo goed. Alleen krijg je dan wat stevigere brownies. Maar nog steeds erg lekker!