Salade tonijn artisjok en olijven

Mediterraanse tonijnsalade met artisjok & olijven

Deze Mediterraanse tonijnsalade met artisjok & olijven is geïnspireerd op een van mijn favoriete vakantiesalades. Al meerdere malen zijn wij op vakantie naar Spanje gegaan. De Costa Brava, met name de omgeving van Roses is voor ons niet onbekend.

Vlakbij de camping welke wij altijd boeken zit Mas Guso. Oorspronkelijk was het een landbouwbedrijf met boomgaarden waar vers fruit werd verkocht. Inmiddels is Mas Guso uitgegroeid tot restaurant met grote wijnwinkel en een winkel voor delicatessen.

Helaas is met de groei ook wat van de charme van de plek verloren gegaan, maar desalniettemin komen wij er nog steeds graag. Ze serveren er namelijk de allerlekkerste Mojito’s, tapas en uiteraard door ook een mediterraanse tonijnsalade met artisjok & olijven.

Door de jaren heen heb ik deze salade daar al heel wat keren gegeten en met dat mooie weer van de afgelopen weken moest ik er ineens weer aan denken. Ik vergeet telkens weer op te schrijven wat er allemaal in de salade zit. Hierbij mijn vrije interpretatie van de tonijnsalade Mas Guso.

Ben je op zoek naar salade recepten? Kijk dan ook eens naar Salade met venkel bresaola en peer, deze Lauwwarme roti maaltijdsalade of een salade met gegrilde courgette en feta.

Mediterraanse tonijnsalade met artisjok & olijven

0 from 0 votes
Recipe by funkyfoodbyniki
Servings

4

servings
Prep time

15

minutes
Cooking time

0

minutes

Recept voor een mediterraanse salade met tonijn, artisjokharten en kalamata olijven.

Ingrediënten

  • 1 blikje artisjokharten

  • 1 blikje tonijn in olijfolie

  • 300 gram cocktailtomaten

  • 1/2 rode ui in dunne ringen

  • Kalamata olijven

  • 2 theelepels grove mosterd

  • Sap van 1/2 sinaasappel

  • 1 theelepel honing

  • 2 eetlepel azijn

  • 2 eetlepel olijfolie

Bereidingswijze

  • Doe de dunne uienringen in een schaaltje en giet de sinaasappelsap en de azijn over de uien.
  • Snijd ondertussen de tomaten en artisjokharten in kwarten en leg in een schaal met de olijven.
  • Meng de honing met de mosterd en de olie. Giet het vocht van de uien erbij en roer de dressing goed door elkaar.
  • Maak de salade af door de uien bij de tomaten, artisjokken en olijven te doen en vervolgens de dressing er goed door te mengen.

Tag @FunkyFoodbyNiki op Instagram en gebruik de hashtag #Funkyfoodbyniki

Pin dit recept!

Volg @FunkyFoodbyNiki op Pinterest

Heb jij dit recept gemaakt?

Follow us on Facebook

Klik op deze link om de rest van mijn recepten te zien op Pinterest en direct je favoriete te pinnen op je eigen borden!

KokenKoken

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*