Recept voor mexicaanse laagjes salade met nacho's en gehakt

Mexicaanse laagjes salade

Ik ben gek op Mexicaanse recepten! Vandaag deel ik met jullie mijn recept voor Mexicaanse laagjes salade.

Voor de foodblogswap van deze maand kreeg ik de blog Lekkerplan van Laura toegewezen. Bij Laura op haar blog vind je avontuur-op-je-bord met de lekkerste Aziatische smaken. Ik maakte echter geen recept met Aziatische invloeden, hoewel er daar genoeg van op de blog van Laura te vinden zijn. Mijn oog viel namelijk meteen op dit recept Veel Plezier voor Weinig Moeite: Big Dip (Tex Mex laagjesdip) Ik ben namelijk gek op Tex Mex en chips met een dippie sla ik nooit af!

Geïnspireerd door de Tex Mex laagjesdip van Laura maakte ik deze Mexicaanse laagjes salade. Ik voegde wat gehakt, bonen en mais toe en maakte van de dip een “volwaardige” maaltijd. Super snel en makkelijk recept welke het ook prima doet op een buffet als je een grote groep vrienden te eten krijgt!

Ben je net als ik gek op Mexicaanse recepten? Klik dan eens op onderstaande recepten voor meer Tex Mex inspiratie!

Heb je dit recept voor Mexicaanse laagjes salade of een ander recept van mijn website gemaakt? Dan zou ik het enorm leuk vinden als je het deelt op instagram en @funkyfoodbyniki daarin tagt of een reactie achterlaat onder het recept.

Mexicaanse laagjes salade

Recipe by FunkyFoodbyNikiCourse: Bijgerecht, SaladeCuisine: MexicaansDifficulty: Makkelijk
Porties

4

Porties
Voorbereiden

10

minutes
Baktijd

10

minutes

Mexicaanse laagjes salade | Met dit gerecht zet je binnen een handomdraai een lekkere Mexicaans recept op tafel.

Ingrediënten

  • 500 gram gehakt

  • 1 zakje tacokruiden

  • 1 blikje mais

  • 1 blikje zwarte bonen

  • 1 pot hot salsa saus

  • ijsbergsla

  • Geraspte jong belegen kaas

  • 1 avocado

  • 125 gram zure room

  • 8 cherrytomaten

  • 2 stengels bosui

  • optioneel: koriander

  • Peper, zout en chilivlokken naar smaak

Bereidingswijze

  • Rul het gehakt in een koekenpan en voeg de tacokruiden toe. Laat de mais en zwarte bonen uitlekken in een vergiet of zeef en voeg deze toe aan het gehaktmengsel.
  • Prak de avocado fijn en meng met de zure room. Voeg naar smaak peper, zout en chilivlokken toe.
  • Snijd de ijsbergsla fijn, de cherrytomaten in vieren en de bosui in ringetjes.
  • Nu gaan we de salade opbouwen. Begin met een paar eetlepels hot salsasaus. Verdeel het avocado-zure room mengsel hierover en schep daar vervolgens het gehaktmengsel op. Verdeel de geraspte kaas erover. Bedek met de sla, tomaatjes en bosui.
  • Voeg de tortillachips pas vlak voor serveren toe. Laat je de salade op een buffet staan? Serveer de tortillachips er dan naast.

Pin hieronder de afbeelding direct op je eigen favoriete bord! Klik op deze link om de rest van mijn recepten te zien op Pinterest!

 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*