Recept voro pavlova met karamel en pecannoten

Mini pavlova’s met gezouten karamel en pecannoten

Een super feestelijk dessert namelijk: Mini pavlova’s met gezouten karamel en pecannoten. Het is alweer december, wat gaat de tijd toch snel! Ik heb een hele lijst met ideeën om uit te werken voor de kerst, maar ik had even niet door dat het over drie-en-een-halve week al zover is. Zoals je misschien wel weet zijn wij in september ouders geworden van een dochter. Door de geboorte van Fien ben ik even alle besef van tijd vergeten, omdat ik zo lekker met en van haar aan het genieten ben.

Maar geen kerstrecepten delen op je foodblog is net zo iets als geen ijs verkopen bij een strandtent, geen bier op een festival of geen glühwein op een kerstmarkt. Zonder kerstrecepten is mijn blog niet compleet. Ik vond het als kind al heerlijk om te mogen koken met kerst, echt even helemaal uitpakken. Het leukste vond ik de voorbereidingen, lekker alle tijdschriften en kookboeken doorbladeren op zoek naar inspiratie. Normaliter maak ik niet zo vaak een dessert, maar met kerst pak ik altijd helemaal uit. Hopelijk kan ik je inspireren met dit feestelijke dessert.

Dus hierbij het recept voor mini pavlova’s met gezouten karamel en pecannoten. De pavlova’s dienen na het bakken minsten een paar uur te drogen in de oven, bij voorkeur een hele nacht. Je kunt ze prima enkele dagen van te voren bereiden, bewaar ze dan in een luchtdichte verpakking. Als je de pavlova’s al eerder hebt gemaakt staat dit feestelijke dessert binnen enkele minuten op tafel!

Uiteraard kun je deze mini pavlova’s met gezouten karamel en pecannoten ook serveren als het geen kerst is, maar gewoon omdat jij zin hebt ik een schandalig lekker toetje!

Ben je op zoek naar nog meer feestelijke recepten? Kijk dan ook eens bij onderstaande recepten!

Mini pavlova met gezouten karamel en pecannoten

Recipe by FunkyFoodbyNikiCourse: DessertCuisine: FusionDifficulty: Medium
Porties

6

servings
Voorbereiden

5

hours 
Opdienen binnen

5

minutes

Recept voor mini pavlova’s met gezouten karamel en pecannoten. De pavlova’s dienen na het bakken minsten een paar uur te drogen in de oven, bij voorkeur een hele nacht. Je kunt ze prima van te voren bereiden, bewaar ze dan in een luchtdichte verpakking. Als je de pavlova’s al eerder hebt gemaakt staat dit feestelijke dessert binnen enkele minuten op tafel!

Ingrediënten

  • 150 gram eiwit

  • 220 gram suiker

  • 1 eetlepel maizena

  • 1 eetlepel witte wijn azijn

  • Pecan karamel roomijs

  • 4 eetlepels gezouten karamel

  • Fijngehakte pecannoten en blokjes fudge om te garneren

  • Snufje zout

Bereidingswijze

  • Verwarm de ven op 120 graden Celsius. Klop de eiwitten met een snufje zout tot er zachte pieken ontstaan. Voeg vervolgens lepel voor lepel de suiker toe.
  • Ga door tot alle suiker is toegevoegd en er stevige pieken ontstaan. Roer tenslotte de maïzena en witte wijn azijn door de stijfgeklopte eiwitten.
  • Schep 8 hoopjes van het eiwitmengsel op een met bakpapier bekleedde bakplaat. Maak in het midden een kuiltje zodat je straks mooi het bolletje ijs erin kunt doen Je kunt er eventueel ook voor kiezen om rondjes te spuiten met een spuitzak.
  • Bak de pavlova’s 75 minuten in de oven, zet de oven uit en laat ze minimaal 3 uur in de oven afkoelen. Bij voorkeur een hele nacht.
  • Tijd om de desserts op te bouwen! Schep in elke pavlova een bolletje pecan karamelijs, drizzle de gezouten karamelsaus erover en garneer met gehakte pecannoten en mini blokjes fudge.

Pin hieronder de afbeelding direct op je eigen favoriete bord! Klik op deze link om de rest van mijn recepten te zien op Pinterest!

Recept Mini pavlova met gezouten karamel en pecannoten

 
KokenKoken

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*