Muffins met banaan en fudge

Muffins met banaan en fudge

Weer eens wat anders maken dan bananenbrood? Maak dan deze muffins met banaan en fudge.

Op kantoor hebben wij een fruitbox, we krijgen elke week een box met vers fruit. Deze bestaat vaak uit appels, peren, mandarijnen en natuurlijk bananen. Ik ben iemand die bananen eet als ze nog een klein beetje groen zijn, maar beslist niet meer als er een bruin plekje op zit.

Blijkbaar zijn dat meer mensen bij mij op kantoor, want met enige regelmaat zijn er bruine bananen over. Mijn collega gooit die bananen meestal weg, maar ik red graag bruine bananen. Waarom ik dat doe, terwijl ik alleen gele bananen eet? Om er mee te bakken, bruine overrijpe bananen zijn namelijk super in allerlei recepten.

Ze zijn heerlijk zoet, ik maak dan ook regelmatig bananenbrood, bananen pannenkoeken of gewoon een banaantje in filodeeg in de airfryer. Zo had ik ook deze week weer de rijpe bananen van kantoor weer mee naar huis genomen en besloten er eens wat anders mee te maken, namelijk muffins met banaan en fudge.

Als je nu denkt dat dit een gezond recept is dan heb je het mis, want ik heb er evengoed veel suiker bij gedaan. Uiteraard kun je de suiker ook voor een deel weglaten of er wat extra dadels bij doen. Mijn intentie met dit recept was namelijk niet om iets gezonds te maken, maar wel iets lekkers. Vandaar dat ik ook nog eens extra fudge blokjes door het beslag spatelde.

Muffins met banaan en fudge

0 from 0 votes
Recipe by FunkyFoodyNiki
Servings

12

servings
Prep time

10

minutes
Cooking time

25

minutes

Ingrediënten

  • 300 gram bloem

  • 2 theelepels bakpoeder

  • 100 gram kristalsuiker

  • 250 ml zure room

  • 2 eieren

  • 1 theelepel vanille extract

  • 80 ml zonnebloemolie

  • 2 bananen, geprakt

  • 100 gram mini fudgeblokjes of blokjes fudge in kleine vierkantjes gesneden

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Verdeel 12 papieren muffinvormpjes in de muffinbakvorm.
  • Zeef de bloem en bakpoeder in een kom en meng hier de suiker door. Klop met een elektrische mixer de zure room met de eieren, vanille extract en de zonnebloem olie.
  • Spatel en room eiermengsel door de droge ingrediënten tot het goed gemengd is. Roer de geprakte banaan en fudge erdoor en verdeel over de 12 muffinvormpjes.
  • Bak de muffins 25 minuten, check voor de zekerheid met een satéstokje of de muffins gaar zijn. Als de prikker er schoon uit komt kun je de muffins uit de oven halen.

  • Vervang de blokjes fudge eens door stukjes chocola!

Tag @FunkyFoodbyNiki op Instagram en gebruik de hashtag #Funkyfoodbyniki

Pin dit recept!

Volg @FunkyFoodbyNiki op Pinterest

Heb jij dit recept gemaakt?

Follow us on Facebook

Zin om te bakken?

KokenKoken

2 Comments

  1. Kan de zure room ook vervangen worden met Griekse yoghurt?

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*