Weer eens wat anders maken dan bananenbrood? Maak dan deze muffins met banaan en fudge.
Op kantoor hebben wij een fruitbox, we krijgen elke week een box met vers fruit. Deze bestaat vaak uit appels, peren, mandarijnen en natuurlijk bananen. Ik ben iemand die bananen eet als ze nog een klein beetje groen zijn, maar beslist niet meer als er een bruin plekje op zit.
Blijkbaar zijn dat meer mensen bij mij op kantoor, want met enige regelmaat zijn er bruine bananen over. Mijn collega gooit die bananen meestal weg, maar ik red graag bruine bananen. Waarom ik dat doe, terwijl ik alleen gele bananen eet? Om er mee te bakken, bruine overrijpe bananen zijn namelijk super in allerlei recepten.
Ze zijn heerlijk zoet, ik maak dan ook regelmatig bananenbrood, bananen pannenkoeken of gewoon een banaantje in filodeeg in de airfryer. Zo had ik ook deze week weer de rijpe bananen van kantoor weer mee naar huis genomen en besloten er eens wat anders mee te maken, namelijk muffins met banaan en fudge.
Als je nu denkt dat dit een gezond recept is dan heb je het mis, want ik heb er evengoed veel suiker bij gedaan. Uiteraard kun je de suiker ook voor een deel weglaten of er wat extra dadels bij doen. Mijn intentie met dit recept was namelijk niet om iets gezonds te maken, maar wel iets lekkers. Vandaar dat ik ook nog eens extra fudge blokjes door het beslag spatelde.
Zin om te bakken?
Kan de zure room ook vervangen worden met Griekse yoghurt?
Hoi Evelien, je kunt de zure room prima vervangen door Griekse yoghurt!