Nacho's met bbq pulled chicken

Nacho’s met bbq pulled chicken

Vandaag deel ik dit recept voor nacho’s met bbq pulled chicken. Dit recept heb ik van de website van Luukskitchen en hij heeft het op zijn beurt weer van Betty’s Kitchen.

Mandy van MandyandMore organiseert elke maand via Instagram de #swiepswoepswap een foodblogswap voor foodbloggers. Je meld je aan bij Mandy en die wijst elke deelnemer een andere foodie toe. Van deze foodie maak je een recept welke je vervolgens weer deelt op Instagram.

Ik kreeg deze maand de blog van Luuk van Luukskitchen toegewezen. Het lastigste aan de #swiepswoepswap vind ik altijd het kiezen van een gerecht. Luuk heeft namelijk heerlijke recepten op zijn blog, waaronder echt prachtige ontbijttaartjes! Uiteindelijk koos ik voor de Nacho’s met bbq pulled chicken en gaf ik daar mijn eigen twist aan, want wie houdt er nou niet van nacho’s.

Vorige week donderdag was ik uitgenodigd voor een super leuk event van Beemsterkaas en daar was Luuk ook. We hebben een top avond gehad met zijn allen, Luuk bedankt voor het recept en de gezellige avond afgelopen donderdag!

Ben je op zoek naar heerlijke hapjes voor bij de borrel? Kijk dan ook eens naar Spaanse saucijzenbroodjesYakitori kipkluifjes of Plaattaart met spicy hummus, pulled za’atar chicken & granaatappel.

Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je een berichtje achterlaat hier op mijn website. Deel je creatie op instagram onder vermelding van #funkyfoodbyniki of @funkyfoodbyniki.

Nacho’s met bbq pulled chicken

Recipe by funkyfoodbyniki
Servings

4

servings
Prep time

20

minutes
Cooking time

20

minutes

Nacho’s uit de oven, ik ben er gek op wie niet? Deze loaded nacho’s met barbecue pulled chicken vallen bij iedereen in de smaak!

Ingredienten

  • 300 gram kipfilet

  • 150 ml bbq saus( ik gebruikte Sweet Baby Ray’s)

  • Zak tortillachips

  • 1 bosui

  • 75 gram geraspte cheddar of tex-mex kaasmix

  • 10 cherrytomaatjes

  • blikje bonenmix (160 gram)

  • Jalepeno’s naar smaak

  • 125 gram Creme fraiche

  • Bosje Koriander

  • Guacamole

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 graden (180 hete lucht). Vet een ovenschaal licht in met olie.
  • Stop de kipfilets in een pan met ruim water en breng aan de kook gedurende 15 minuten. Laat de kipfilets afkoelen op een snijplank of bord.
  • Snijd ondertussen de bosui in dunne ringen, de cherrytomaatjes in vieren en laat de bonenmix uitlekken.
  • Als de kipfilet iets is afgekoeld trek je deze met twee vorken uit elkaar. Meng vervolgens met de bbq saus.
  • Nu gaan de de nacho’s opbouwen, leg een laag nacho’s in de ovenschaal. Verdeel hier de helft van de pulled chicken over de helft van de kaas, de helft van de jalapenos, het halve blikje bonen en de helft van de tomaatjes. Vervolgens top je dit af met nog een laag nachochips, de andere helft van de bonen, tomaatjes en eindig je met de kaas en jalapenos. Schuif de ovenschaal voor 15-20 minuten in de oven.
  • Garneer de nacho’s met verse koriander, ringetjes bosui, creme fraiche en guacamole.

  • Tip: In plaats van pulled chicken kun je uiteraard ook gehakt gebruiken met mexicaanse kruiden. Laat dan de barbecuesaus achterwege!

Klik op deze link om de rest van mijn recepten te zien op Pinterest en direct je favoriete te pinnen op je eigen borden!

 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*