Noodles met bonen en gehakt

Noodles met gehakt en bonen

Vandaag weer eens een recept voor een snelle doordeweekse maaltijd, namelijk: Noodles met gehakt en bonen. Dit recept staat binnen 20 minuten op tafel en is evengoed gezond, ideaal dus als je weinig tijd hebt om te koken.

Soms twijfel ik of een recept wel moet delen, omdat ik denk dat het te makkelijk ik of juist niet interessant genoeg. Ik heb geleerd van de reacties en statistieken dat dit vaak de recepten zijn die juist het meest gemaakt worden. Dus ik ga proberen om juist ook wanneer ik zo even wat door elkaar hussel aantekeningen te maken.

Ik gebruik eigenlijk altijd verse sperzieboontjes, maar met sperzieboontjes uit de diepvries is dit recept nog sneller klaar. Als finishing touch gebruik ik graag pinda’s in oosterse gerechten en salades, bij voorkeur Honey roasted pinda’s. Heb je deze noodles met gehakt en bonen gemaakt? Dan hoor ik graag wat je ervan vindt! Deel je creatie op Instagram en tag mij erin @FunkyFoodbyNiki of laat een berichtje achter onder het recept.

Noodles met gehakt en bonen

5 from 1 vote
Recipe by funkyfoodbyniki
Servings

2

servings
Prep time

5

minutes
Cooking time

10

minutes

Op zoek naar een recept dan binnen 20 minuten op tafel staat? Maak dan deze snelle noodles met gehakt en bonen

Ingrediënten

  • 225 gram rijstnoodles

  • 200 gram rundergehakt

  • 300 gram sperziebonen

  • Blikje van 150 gram tuinbonen

  • 1 eetlepel sambal of 1 rode peper

  • 3 eetlepels sojasaus

  • 2 eetlepels ketjap

  • 1 theelepel komijnpoeder

  • 2 teentjes knoflook

  • 1 theelepel gemberpoeder of geraspte gember

  • Eventueel pinda’s

Bereidingswijze

  • Zet een pan water op het vuur, als het water kookt voeg je de sperzieboontjes toe en blancheer je ze 5 minuten. Schep de boontjes uit het kokende water en laat de pan met water op staan voor de noodles.
  • Doe het rundergehakt in de pan en voeg de knoflook, komijnpoeder, gember en de sambal of rode peper toe. Als het gehakt goed rul is gebakken voeg je de sperzieboontjes toe en vervolgens de, tuinbonen, ketjap en sojasaus.
  • Kook de rijstnoodles volgens de aanwijzing op de verpakking, meestal maar een paar minuten. Giet ze af in een vergiet en voeg meteen bij het gehaktmengsel. Roer goed door en breng eventueel extra op smaak met sambal en ketjap.

  • Ik voeg altijd wat honey roasted pinda’s van Duyvis toe!

Tag @FunkyFoodbyNiki op Instagram en gebruik de hashtag #Funkyfoodbyniki

Pin dit recept!

Volg @FunkyFoodbyNiki op Pinterest

Heb jij dit recept gemaakt?

Follow us on Facebook

Op zoek naar nog meer inspiratie ? Kijk eens bij onderstaande recepten.

Klik op deze link om de rest van mijn recepten te zien op Pinterest en direct je favoriete te pinnen op je eigen borden!

KokenKoken

2 Comments

  1. Oeh Nice! Dit recept ga ik morgen maken! 😍

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*