Recept voor Oosterse carpaccio met truffel- sesamdressing

Oosterse carpaccio met truffel- sesamdressing

Wil je nog een makkelijk voorgerecht serveren deze kerst? Maak dan deze Oosterse carpaccio met truffel- sesamdressing! Een heerlijk gerecht wat binnen 15 minuten op tafel staat.

Carpaccio maken

Carpaccio is een gerecht wat bij bijna iedereen in de smaak valt. Ik zet het dan ook regelmatig op tafel als ik inspiratieloos ben voor een voorgerecht. Tijdens het bedenken van een kerstmenu kwamen we weer tot de conclusie dat de carpaccio bij bijna iedereen favoriet is. Maar aangezien we toch wat verrassends op tafel wilde zetten besloot ik op de carpaccio een beetje te tweaken. Het resultaat? Deze Oosterse carpaccio met truffel- sesamdressing!

Carpaccio dressing

Het geheim van deze carpaccio is de fantastische dressing. Door wat sesamolie aan de truffelmayonaise toe te voegen krijg je een heerlijk truffel- sesamdressing. De langzaam uitgebakken knoflook zorgt voor een lekker crunch! Geloof me deze versie zal de klassieke versie met Parmezaan laten verbleken.

Ben je nog op zoek naar een voorgerecht om jou gasten mee te verrassen? Zoek niet verder maar maak deze Oosterse carpaccio met truffel- sesamdressing!

Toch liever iets anders dan carpaccio? Bekijk dan hier het recept voor Gerookte eendenborst met appelmayonaise of Romige knoflooksoep met truffel.

Oosterse carpaccio

5 from 3 votes
Recipe by FunkyFoodbyNiki Course: VoorgerechtCuisine: OostersDifficulty: Makkelijk
Porties

4

personen
Voorbereiden

15

minutes
Totale tijd

15

minutes

Wil je eens iets anders op tafel zetten dan een traditionele carpaccio? Maak dan deze Oosterse carpaccio met truffel-sesamdressing.

Ingrediënten

Bereidingswijze

  • Verwarm de zonnebloemolie op laag vuur en voeg de fijngesneden knoflook toe. Bak langzaam aan tot de knoflook goudbruin begint te kleuren. Schep uit de pan en laat uitlekken op een stuk keukenpapier.
  • Meng voor de truffel-sesamdressing de truffelmayonaise met de sesamolie.
  • Verdeel de carpaccio over 4 borden, besprenkel met de truffel-sesamdressing en garneer met de bosui, sesamzaadjes en gefrituurde knoflook.

Tips

  • In plaats van knoflook kun je ook sjalotten langzaam frituren.

Tag @FunkyFoodbyNiki op Instagram en gebruik de hashtag #Funkyfoodbyniki

Pin dit recept!

Volg @FunkyFoodbyNiki op Pinterest

Heb jij dit recept gemaakt?

Follow us on Facebook

Heb je dit recept voor deze Oosterse carpaccio of een ander recept van mijn website gemaakt? Dan zou ik het enorm leuk vinden als je het deelt op instagram en @funkyfoodbyniki daarin tagt of een reactie achterlaat onder het recept.

Pin hieronder de afbeelding van de Oosterse carpaccio met truffel- sesamdressing direct op je eigen favoriete bord! Klik op deze link om de rest van mijn recepten te zien op Pinterest!

Recept voor Oosterse Carpaccio met truffel- sesamdressing
KokenKoken

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*