Dit recept voor Oosterse kippensoep is mijn bijdrage voor de foodblogswap. Voor de foodblogswap van deze maand mocht ik iets maken van de blog van Andrea Janssen. Andrea heeft echt ongelofelijk veel heerlijke recepten op haar blog staan. Ik had onwijs veel moeite met kiezen.
Na een hele dag aan het klussen te zijn geweest in onze nieuwe tuin hadden we wel trek in iets hartigs en warms. Soep dus…Terwijl ik aan het bedenken was wat voor soep we gingen eten, bedacht ik dat ik wel weer eens kon kijken op de blog van Andrea om inspiratie op te doen. Mijn oog viel meteen op het recept van de Aziatische kippensoep.
Het recept voor deze Oosterse kippensoep bevat veel ingrediënten, maar laat je daardoor niet afschrikken. Wanneer je wel eens Indonesisch kookt heb je de meeste ingrediënten misschien wel in je keukenkastje staan.
Ik heb een paar kleine aanpassingen gedaan om mijn eigen twist aan deze kippensoep te geven. Zo gebruikt Andrea in het originele recept gemberpoeder, deze heb ik vervangen door verse gember. Ik verving de rijst door noedels en de bleekselderij door babyspinazie.
Geen zin in kippensoep? Kijk dan eens naar deze andere soeprecepten:
Pin hieronder de afbeelding direct op je eigen favoriete bord! Klik op deze link om de rest van mijn recepten te zien op Pinterest!
