Recept voor makkelijke Oosterse kippensoep

Oosterse kippensoep | Foodblogswap

Dit recept voor Oosterse kippensoep is mijn bijdrage voor de foodblogswap. Voor de foodblogswap van deze maand mocht ik iets maken van de blog van Andrea Janssen. Andrea heeft echt ongelofelijk veel heerlijke recepten op haar blog staan. Ik had onwijs veel moeite met kiezen.

Na een hele dag aan het klussen te zijn geweest in onze nieuwe tuin hadden we wel trek in iets hartigs en warms. Soep dus…Terwijl ik aan het bedenken was wat voor soep we gingen eten, bedacht ik dat ik wel weer eens kon kijken op de blog van Andrea om inspiratie op te doen. Mijn oog viel meteen op het recept van de Aziatische kippensoep.

Het recept voor deze Oosterse kippensoep bevat veel ingrediënten, maar laat je daardoor niet afschrikken. Wanneer je wel eens Indonesisch kookt heb je de meeste ingrediënten misschien wel in je keukenkastje staan.

Ik heb een paar kleine aanpassingen gedaan om mijn eigen twist aan deze kippensoep te geven. Zo gebruikt Andrea in het originele recept gemberpoeder, deze heb ik vervangen door verse gember. Ik verving de rijst door noedels en de bleekselderij door babyspinazie.

Geen zin in kippensoep? Kijk dan eens naar deze andere soeprecepten:

Foodblogswap | Oosterse kippensoep

Recipe by funkyfoodbynikiCourse: SoepCuisine: AziatischDifficulty: Makkelijk
Porties

4

Voorbereiden

5

minutes
Kooktijd

30

minutes

Makkelijk recept voor heerlijke oosterse kippensoep. Schrik niet van de vele ingrediënten deze soep is makkelijk en snel te bereiden. Wanneer je noedels toevoegt heb je een heerlijke maaltijdsoep.

Ingrediënten

  • 1 ui fijngesnipperd

  • 5 tenen knoflook fijngehakt

  • 2 eetlepels sesamolie

  • 1 theelepel laos

  • 1 theelepel kurkuma

  • 1 cm geraspte gember

  • 1 theelepel koriander

  • 1 theelepel komijn

  • 2 theelepels bruine suiker

  • 3 eetlepels ketjap manis

  • 2 theelepels tamarinde

  • 2 theelepels sambal

  • 200 gram taugé

  • 1 liter kippenbouillon

  • 4 nestjes noedels

  • 250 gram kipfilet in blokjes

  • 2 eieren

  • Babyspinazie

Bereidingswijze

  • Verwarm de soeppan op het vuur en doe de olie erin.
    Fruit gedurende 3 minuten de ui, knoflook, laos, kurkuma, gemberpoeder, koriander, komijn, bruine suiker, ketjap, sambal en tamarinde.
  • Voeg de kipfilet en de zelfgemaakte bouillon toe en breng aan de kook. Laat 30 minuten sudderen, proef en breng op smaak met zout.
  • Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kluts de 2 eitjes en bak er 2 omeletten van.
  • Leg in de soepkom 1/4 van de taugé, bladspinazie en de omelet. Schenk de soep op deze ingrediënten en serveer direct

  • In plaats van een omelet kun je ook een gekookt ei toevoegen. Vervang de noedels eens door gekookte rijst.

Pin hieronder de afbeelding direct op je eigen favoriete bord! Klik op deze link om de rest van mijn recepten te zien op Pinterest!

 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*