Ik ben gek op snelle salades, als lunch, bijgerecht bij een bbq, een salade kan altijd. Deze salade maak ik regelmatig in veel verschillende varianten. Toen ik vertelde dat ik een foodblog ging beginnen, was dit het eerste verzoekje om te plaatsen. Wanneer je gebruik maakt van voorgesneden groente is deze salade in een handomdraai klaar.
Ingrediënten
- Zakje wortel julienne
- Fijngesneden witte kool of spitskool
- Halve komkommer in reepjes gesneden
- Muntblaadjes circa 10 stuks
- Basilicumblaadjes circa 10 stuks
- Cashewnoten
Voor de dressing:
- 2 el pindakaas
- 1 el sojasaus
- Sap van een halve limoen
- 1 tl sesamolie
- 1 el vissaus
- 1 tl palmsuiker ( gula djawa) of bruine basterdsuiker
- Fijngesneden rode peper
Bereiding
Meng voor de salade alle ingrediënten door elkaar in een platte schaal of een diep bord. Roer voor de dressing de pindakaas los met een eetlepel kokend water. Voeg vervolgens de sojasaus, limoensap, sesamolie vissaus en palmsuiker toe. Meng alles goed door elkaar.Voeg tenslotte de rode peper toe. Je kunt de dressing zelf wat pittiger/zuurder/zoeter maken door met de verhoudingen te spelen. Indien je van pittig houdt vervang de rode peper dan door 2 rawit pepers. Giet de dressing over de salade en meng alles goed door elkaar. Laat de smaken minimaal 10 minuten intrekken voor het serveren.
Pingback: Falafelcurry | FunkyFood by Niki