Recept voor oreo brownies

Oreo Brownies

Op zoek naar het lekkerste brownie recept? Tadaa lees dan snel verder! Ik ben gek op brownies, vooral als ze heerlijk smeuïg zijn van binnen en een klein beetje krokant aan de bovenkant! Vandaag deel ik mijn nieuwste brownie creatie met jullie namelijk deze Oreo brownies!

Hier vind je mijn favoriete basis recept om brownies te maken. Heerlijk smeuïge brownies met een chewy kern en als verassing stukjes chocolade chips. Mocht je nu denken beter dan dat wordt het niet.. Think Again! Want ik voegde voor deze Oreo brownies niet alleen Oreo koekjes, maar ook nog een heerlijke Oreo botercrème toe.

Brownies maken is helemaal niet moeilijk, indien je dit basisrecept eenmaal onder de knie hebt zul je nooit meer brownies uit een pakje maken. De Oreo botercrème heeft iets weg van de witte kant van duo penotti echt onweerstaanbaar! Dus mocht je nog iets lekkers willen bakken? Kijk dan niet verder en bak deze Oreo brownies!

Toch niet helemaal waar je zin in hebt? Maak dan eens deze Blondies met pompoen & koekkruiden, deze Salted Caramel Cookies met chocolade of deze heerlijke Churros cake.

Heb je deze Oreo brownies of een ander recept van mijn website gemaakt? Dan zou ik het enorm leuk vinden als je die deelt op instagram en @funkyfoodbyniki daarin tagt of een reactie achterlaat onder het recept.

Oreo Brownies

0 from 0 votes
Recipe by funkyfoodbyniki Course: ZoetigheidCuisine: AmerikaansDifficulty: Gemiddeld
Porties

15-20

Stukjes
Voorbereiden

30

minutes
Baktijd

30

minutes

Recept voor de allerlekkerste brownies, namelijk Oreo brownies. Heerlijke smeuige brownie met chocolate chips, Oreo botercreme en chocolade topping.

Ingrediënten

  • Voor de brownie
  • 175 gram ongezouten roomboter

  • 75 gram pure chocolade

  • 400 gram kristalsuiker

  • 3 grote eieren (kamertemperatuur)

  • 2 theelepels vanille extract

  • 85 gram cacaopoeder

  • 125 gram tarwebloem

  • Snufje zout

  • 100 gram chocolade chips

  • 2 rollen Oreo koekjes

  • Voor de Oreo botercrème
  • 175 gram ongezouten roomboter ( op kamertemperatuur)

  • 250 gram poedersuiker

  • 2 eetlepels melk

  • 1/2 theelepel vanille extract

  • Chocolade laag
  • 100 gram boter

  • 200 gram pure chocolade

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven op 175 graden. Bekleed een bakvorm van 20 x 30 cm met bakpapier. Verwarm de boter met 50 gram van de chocolade in de magnetron. Kies voor 30 seconden, roer door en dan weer 30 seconden totdat de chocolade volledig is gesmolten.
  • Voeg de suiker toe en roer het geheel met een garde goed door. Voeg vervolgens 1 voor 1 de eieren en de vanille toe en blijf kloppen met de garde tot je een licht bruin mengsel hebt.
  • Zeef de cacaopoeder en de bloem boven het boter-suikermengsel. Spatel dit er samen met het zout, de resterende 25 gram fijngehakte chocolade de chocolade chips doorheen. Let er vooral op dat je niet te lang mixt, dit zorgt voor taaie brownies!
  • Doe het beslag in de klaargemaakte vorm en druk er 15 Oreo’s in, 3 rijen van 5 oreokoekjes. Hak de overige Oreokoekjes fijn en zet apart. Bak de brownies voor 30 minuten in de oven. Controleer na 30 minuten of de brownies goed zijn. Laat de brownies vervolgens helemaal afkoelen voordat je verder gaat.
  • Mix voor de botercrème met een mix de boter in 2 minuten licht en romig. Voeg vervolgens de poedersuiker, melk en de vanille toe. Mix het geheel in 3 minuten luchtig en romig. Roer vervolgens de fijngehakte overige Oreo’s erdoor. Smeer de botercrème over de afgekoelde brownie.
  • Smelt tot slot de boter met de chocolade in een steelpan op laag vuur terwijl je blijft roeren. Wanneer de chocolade helemaal gesmolten is, giet je deze over de brownie en laat je deze in de koelkast minstens een uur opstijven voordat je de brownie in stukken snijd en serveert.

Hoe controleer je of de brownie gaar is?

  • Hoe controleer ik of een brownie gaar is? Steek een cocktailprikker in het midden, als deze eruit komt met beslag eraan is de brownie nog niet gaar, verleng de tijd met 2 minuten en controleer dan weer. Als de cocktailprikker eruit komt met een paar vochtige kruimels eraan dan is de brownie gaar. Is de prikker helemaal droog? Dan heb is de brownie te lang gebakken.

Tag @FunkyFoodbyNiki op Instagram en gebruik de hashtag #Funkyfoodbyniki

Pin dit recept!

Volg @FunkyFoodbyNiki op Pinterest

Heb jij dit recept gemaakt?

Follow us on Facebook

Klik op deze link om de rest van mijn recepten te zien op Pinterest en direct je favoriete te pinnen op je eigen borden!

KokenKoken

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*