Recept voor pasta met garnalen en knoflook

Pasta met garnalen en knoflook

Dit super makkelijke recept voor pasta met garnalen en knoflook wil je echt maken! De lekkerste pasta’s hebben vaak maar een paar ingrediënten en daar is dit recept weer een goed voorbeeld van.

Mijn favoriete pasta’s zijn pasta aglio, olio en peperoncino, pasta carbonara en deze pasta met garnalen en knoflook. Voor de lekkerste pasta recepten heb je slechts een handvol ingrediënten nodig om een heerlijke maaltijd op tafel te zetten. Het is dan ook wel belangrijk dat je kwalitatief goede ingrediënten gebruikt, want daar haal je dus alle smaak uit!

Ik zorg dat ik altijd wat knoflookgarnalen in de vriezer heb, zodat ik dit recept kan maken wanneer het mij uitkomt. Tomaten, knoflook en citroen heb ik namelijk standaard op voorraad. Deze spaghetti met knoflook en garnalen maak ik regelmatig voor mijzelf maar ook voor mijn vriendinnen!

Ben je op zoek naar nog meer lekkere pasta recepten? Klik dan ook eens op onderstaande afbeeldingen!

Pasta vind ik de uitkomst als ik een snel en makkelijk recept wil maken voor het avondeten. Wat is jouw favoriete pasta recept? Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat als je dit recept voor pasta met garnalen en knoflook hebt gemaakt!

Pasta met garnalen en knoflook

Recipe by FunkyFoodbyNikiCourse: DinerCuisine: ItaliaansDifficulty: Makkelijk
Porties

4

Porties
Voorbereiden

10

minutes
Kooktijd

15

minutes

Ik ben gek op makkelijke pasta recepten, dit is zo’n recept! Een heerlijke pasta met garnalen, knoflook en een beetje pit.

Ingrediënten

 • 400 gram spaghetti of linguine

 • 100 gram gezouten roomboter

 • 2 teentjes knoflook, geperst of geraspt

 • 1 gesnipperd ui

 • 3 fijngesneden roma tomaten

 • 400 gram wokgarnalen met knoflook

 • Sap van een halve citroen

 • een halve theelepel chilivlokken

 • Optioneel: Verse peterselie en wat citroenzest

Bereidingswijze

 • Kook de pasta in water met een flinke snuf zout volgens de aanwijzingen op de verpakking.
 • Verhit in een hapjes of grote koekenpan de boter. Fruit in de gesmolten boter de ui aan met de geperste knoflookteentjes glazig.
 • Voeg de fijngesneden tomaten en de chilivlokken toe en bak het geheel op een middelmatig vuurtje ongeveer 5 minuten aan. Roer tenslotte de garnalen toe en verhit tot deze roze zijn. Voeg de citroensap toe en naar wens nog wat citroenzest en verse peterselie.
 • Schep de pasta rechtstreeks uit het kokende water in de pan met de garnalen. Het is niet erg als je wat kookvocht meeneemt, dit zorgt juist voor een lekkere saus! Breng ten slot op smaak met peper, zout en eventueel nog wat extra chilivlokken.

 • Je kunt uiteraard ook prima de chilivlokken vervangen door een fijngesneden rode peper!

Pin hieronder de afbeelding direct op je eigen favoriete bord! Klik op deze link om de rest van mijn recepten te zien op Pinterest!

 
KokenKoken

5 Comments

 1. Wat een heerlijk recept was dit, alle smaken kwamen langs in mijn mond en niets overheerste, precies zoals ik het lekker vind 🙂
  Deze gaan we veeeeeel vaker maken!

   
  • funkyfoodbyniki

   Hoi Madelon, wat leuk om te horen! En nog leuker dat je de moeite neemt om een reactie achter te laten! Dit is ook echt een van mijn favoriete pasta’s!

    
 2. Vandaag gemaakt: heerlijk, mooie smaken!

   
 3. heelijk, ik had het met vlinderpasta gemaakt, dat is zo lekker stevig bij de garnalen. ga ik zeker vaker maken

   

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*