Pasta, ik ben er echt gek op! Voor deze penne alla vodka met chorizo heb je maar een paar ingrediënten nodig. De meest daarvan vind je zelfs al in je voorraadkast! Onlangs maakte ik deze Penne alla vodka met zalm , maar aangezien Bart niet zo gek is op zalm maakte ik voor hem deze variant met chorizo.
Wat ik zo fijn vind aan Italiaans of Mediterraans eten is dat je maar een paar ingrediënten nodig hebt om een heerlijke maaltijd op tafel te zetten.
Het belangrijke is dat je gebruik maakt van kwalitatief goede ingrediënten, juist omdat het er vaak maar zo weinig zijn.
Het belangrijkste ingrediënt in deze penne alla vodka met chorizo is eigenlijk de tomatenpuree. Ik gebruik altijd die van Mutti, deze zit namelijk in een tube in plaats van in blikjes. Ideaal dus als je maar een kleine hoeveelheid nodig hebt. Nee, ik heb geen aandelen in Mutti en ik krijg ook niets voor het noemen van dit merk. Ik ben gewoon oprecht fan van de producten, welke stuk voor stuk van heerlijke tomaten zijn gemaakt.
In dit recept is het ontzuren van de tomatenpuree heel belangrijk. Dit doe je door de puree langzaam aan te bakken. Neem dan ook de tijd voor deze stap.
Ook zonder chorizo is deze pasta heerlijk! Voeg dan bijvoorbeeld wat spekjes toe of voor een vegetarische variant wat fijngesneden rode peper en peterselie. Dit recept valt bij iedereen in de smaak. Een heerlijk snelle pasta met chorizo, perfect voor een gemakkelijke doordeweekse maaltijd.
Op zoek naar nog meer pasta inspiratie? Kijk dan ook eens bij onderstaande recepten:
- Spaghetti met ricotta gehaktballen in tomatensaus
- Penne met rode pesto, gerookte kip, bacon & prei
- Pasta met Champignonroomsaus
- Lasagne met chorizo en ricotta
Pin hieronder de afbeelding direct op je eigen favoriete bord! Klik op deze link om de rest van mijn recepten te zien op Pinterest!
