Recept voor Penne al la vodka met zalm

Penne alla vodka met zalm

Pasta, ik ben er echt gek op! Voor deze penne alla vodka met zalm heb je maar een paar ingrediënten nodig. De meest daarvan vind je zelfs al in je voorraadkast!

Wat ik zo fijn vind aan Italiaans of Mediterraans eten is dat je maar een paar ingrediënten nodig hebt om een heerlijke maaltijd op tafel te zetten.
Het belangrijke is dat je gebruik maakt van kwalitatief goede ingrediënten, juist omdat het er vaak maar zo weinig zijn.

Het belangrijkste ingrediënt in deze penne alla vodka met zalm is eigenlijk de tomatenpuree. Ik gebruik altijd die van Mutti, deze zit namelijk in een tube in plaats van in blikjes. Ideaal dus als je maar een kleine hoeveelheid nodig hebt. Nee, ik heb geen aandelen in Mutti en ik krijg ook niets voor het noemen van dit merk. Ik ben gewoon oprecht fan van de producten, welke stuk voor stuk van heerlijke tomaten zijn gemaakt.

In dit recept is het ontzuren van de tomatenpuree heel belangrijk. Dit doe je door de puree langzaam aan te bakken. Neem dan ook de tijd voor deze stap.

Ook zonder zalm is deze pasta heerlijk! Voeg dan bijvoorbeeld wat spekjes toe of voor een vegetarische variant wat fijngesneden rode peper en peterselie. Dit recept valt bij iedereen in de smaak. Een heerlijk snelle pasta met zalm, perfect voor een gemakkelijke doordeweekse maaltijd.

Op zoek naar nog meer pasta inspiratie? Kijk dan ook eens bij onderstaande recepten:

Penne alla vodka met zalm

Recipe by funkyfoodbynikiCourse: HoofdgerechtCuisine: ItaliaansDifficulty: Makkelijk
Servings

4

servings
Prep time

5

minutes
Cooking time

15

minutes

Super makkelijk recept voor een heerlijke en snelle pasta. Deze penne alla wodka met gerookte zalm staat in een handomdraai op tafel. Een ideaal gerecht voor een doordeweeks diner.

ingrediënten

  • 500 gram penne

  • 1 gesnipperde ui

  • 4 tenen knoflook ( gehakt of geraspt)

  • 50 ml vodka

  • 175 ml kookroom

  • 125 gram geraspte Parmezaanse kaas

  • 140 gram tomatenpuree

  • 200 gram gerookte zalm snippers

  • Peper en zout

  • Verse bieslook

Bereidingswijze

  • Zet een pan water op voor de pasta en breng met flink wat zout aan de kook.
  • Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en bak de ui en de knoflook ongeveer 5 minuten. Let op de knoflook en ui moet niet kleuren, alleen langzaam garen. Voeg vervolgens alle tomatenpuree toe en bak dit nog eens 5 minuten mee, totdat het mengsel een diepe donkerrode kleur heeft.
  • Giet de vodka erbij en zet het vuur laag. Voeg ondertussen de pasta toe aan het kokende water en kook volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Doe de kookroom in een bakje en schep daar een grote lepel van het kokende pastawater aan toe. Op deze manier laat je de room al wennen aan de hitte en schift de saus niet. Giet de room heel langzaam bij het tomaten-vodka mengsel en roer door. Voeg de zalmsnippers toe.
  • Schep nu de pasta met een schuimspaan uit het kokende water in de saus. Mocht de saus te droog worden voeg dan nog wat pasta water toe. Tenslotte roer je de Parmezaanse kaas door het geheel en garneer je het met de verse bieslook.

  • Variatietip: Wil je liever vegetarisch eten? Laat dan de zalm gewoon achterwege!

Pin hieronder de afbeelding direct op je eigen favoriete bord! Klik op deze link om de rest van mijn recepten te zien op Pinterest!

 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*