penne met rode pesto, gerookte kip, prei en bacon

Penne met rode pesto, gerookte kip, bacon & prei

Onlangs maakte ik zelf rode pesto, het recept voor deze zelfgemaakte rode pesto vind je hier! Met deze pesto maakte ik een heerlijke pasta, namelijk penne met rode pesto, gerookte kip, bacon & prei. Dit recept staat binnen 30 minuten op tafel, en deze penne met rode pesto kun je ook prima koud serveren bij de barbecue of meenemen als lunch. Voeg dan wat extra rucola en eventueel zongedroogde tomaatjes toe.

Ik maakte dit recept op een kookdag, zo’n 1 keer per 2 weken ga ik een dagje koken voor mijn blog. Ik maak dan foto’s van ongeveer 4 gerechten, waarvan ik ook de recepten meteen probeer uit te werken. Voor deze kookdag maakte ik dus zelf rode pesto. Die dag ging ik met vriendinnetjes een hapje eten dus besloot ik pasta te maken voor Bart, zodat hij ook avondeten had.

Tijdens mijn etentje kreeg ik een appje van Bart, deze mag je vaker maken, hopelijk heb je het opgeschreven voor op je blog. Gelukkig heb ik tegenwoordig een briefje op mijn aanrecht liggen voor aantekeningen en zo kon ik ook deze Penne met rode pesto, gerookte kip, bacon & prei finetunen en uitwerken voor op mijn blog! Ik hoor graag wat jullie ervan vinden.

Penne met rode pesto, gerookte kip, bacon & prei

0 from 0 votes
Recipe by funkyfoodbyniki
Servings

4

servings
Prep time

5

minutes
Cooking time

10

minutes

Heerlijke pasta met rode pesto, gerookte kip, bacon & prei. In een handomdraai klaar, makkelijk en snelle maaltijd voor een doordeweekse avond. Ook heerlijk als pasta salade.

Ingrediënten

 • 2 eetlepels olijfolie

 • 4 eetlepels rode pesto

 • 2 stengels prei

 • 200 ml room

 • 200 gram gerookte kip

 • 50 gram uitgebakken spek ( streaky bacon)

 • 500 gram penne of andere pasta

 • Peper en zout

 • Parmezaanse kaas geraspt

Bereidingswijze

 • Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking.
 • Snij de prei doormidden en vervolgens in halve ringetjes. Spoel de prei goed af. Snij ook de bacon in reepjes. Verhit in een pan de olie en bak hierin de reeds uitgebakken bacon goed aan en voeg vervolgens de prei toe.
 • Voeg de pesto en room toe aan het bacon prei mengsel en roer goed door elkaar. Is het geheel te dik? Voeg dan 1 of 2 eetlepels van het pasta vocht toe. Roer de in blokjes gesneden gerookte kip er tenslotte ook nog doorheen.
 • Giet de penne af en voeg deze toe aan de saus. Roer het geheel goed door en breng eventueel nog extra op smaak met wat zout en peper. Garneer met wat extra bacon en geraspte Parmezaanse kaas.

 • in plaats van prei kun je uiteraard ook andere groente toevoegen, bijvoorbeeld courgette en rode ui!

Tag @FunkyFoodbyNiki op Instagram en gebruik de hashtag #Funkyfoodbyniki

Pin dit recept!

Volg @FunkyFoodbyNiki op Pinterest

Heb jij dit recept gemaakt?

Follow us on Facebook

Op zoek naar nog meer pasta recepten? Kijk dan ook eens bij onderstaande gerechten!

Klik op deze link om de rest van mijn recepten te zien op Pinterest en direct je favoriete te pinnen op je eigen borden!

KokenKoken

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*