Recept voor pepernotenparfait

Pepernotenparfait

Vier je aankomende week Sinterklaas en ben je nog op zoek naar een snel en makkelijk dessert? Maak dat deze Pepernotenparfait, een super simpel recept met maar vijf ingrediënten.

Een parfait is eigenlijk niets anders dan stilstaand ijs. Wanneer roomijs bereid wordt is het van belang dat het ijs in beweging blijft, daarom gebruik je een ijsmachine of ijsbereider. Bij een parfait maak je het mengsel en vervolgens schuif je het zo de vriezer in.

Een parfait is dus echt heel makkelijk te maken en kun je prima voorbereiden. Een perfect dessert voor deze drukke december maand dus. Ben je er nog niet helemaal uit welk dessert je gaat maken voor het Sinterklaas feest? Bekijk dan ook eens dit recept voor heerlijke Trifle met mascarpone lotuskoekjes en kersen of maak deze heerlijke Blondies met pompoen & koekkruiden. Deze Churros cake is ook erg lekker als dessert, serveer hem dan eens met een bolletje kaneelijs!

Heb je de deze pepernotenparfait gemaakt dan zou ik het leuk vinden als je je creatie deelt op Facebook of Instagram en @funkyfoodbyniki daarin tagt.

Hele fijne pakjesavond allemaal!

Pepernotenparfait

Recipe by funkyfoodbynikiCourse: DessertDifficulty: Makkelijk
Porties

8

porties
Voorbereiden

10

minutes
Afkoeltijd

4

hours 

Super makkelijk recept voor een sinterklaas toetje. Deze pepernotenparfait maak je met slechts 5 ingrediënten.

Ingrediënten

  • 225 ml slagroom

  • 4 eidooiers

  • 75 ml water

  • 75 gram suiker

  • 200 gram kruidnoten

Bereidingswijze

  • Bekleed een cakevorm strak met huishoudfolie. Bestrooi dit met 100 gram gehakte kruidnoten. Maak vervolgens suikersiroop door het water en de suiker in een steelpannetje aan de kook de brengen. Laat de siroop 2 minuten koken en laat vervolgens afkoelen.
  • Klop de slagroom tot zachte pieken en zet apart. Klop in een andere kom de eierdooiers met suikersiroop. Verwarm dit au bain-marie en klop tot een dikke en romige massa.
  • Spatel de slagroom langzaam door de dooiermassa en voeg tenslotte de overige fijngehakte pepernoten erdoor.
  • Giet het mengsel in de vorm en tik de luchtbellen eruit. Dek af met folie en plaats minimaal 4 uur in de vriezer. Stort voor serveren de parfait op een schaal, snijd in plakken en serveer.

  • Deze makkelijke parfait kun je met van alles maken, denk eens aan rood fruit of chocolade

Pin hieronder de afbeelding direct op je eigen favoriete bord! Klik op deze link om de rest van mijn recepten te zien op Pinterest!

 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*