Het recept van deze pittige zwarte peper tofu heb ik niet zelf bedacht, maar is van de enige echte Ottolenghi. Toen eind februari het Foodies magazine bij mij op de mat lag, kon ik niet wachten om er dingen uit te maken. Het thema van deze Foodies was namelijk Azië. Een erg breed thema, maar ik ben heb nog geen een Aziatische keuken ontdekt waar ik geen fan van ben.
Het recept wat mij het meest aantrok was de pittige tofu met zwarte peper van Ottolenghi. Vooral omdat tofu mij nooit echt aanspreekt, omdat ik het idee heb dat het niets voor mij is. Willem, kok, receptenschrijver en fotograaf voor Foodies, gaf in zijn artikel toe dit ook te hebben.
Het bijschrift van dit recept was dan ook: “Als je dit gerecht niet lekker vindt, kun je in principe nu stoppen met lezen. Dan ga je tofu namelijk nooit lekker vinden.”
Dus ik trok de stoute schoenen, mijn sneakers dus, aan en reed naar de supermarkt voor tofu. Het vocht uit de tofu drukken schijnt essentieel te zijn, neem hier dan ook de tijd voor. En gebruik voldoende olie om de tofu krokant in te bakken.
Het recept deed mij denken aan babi ketjap, maar dan uiteraard zonder de babi omdat de speklappen in dit geval zijn vervangen door de tofu. Wat mij betreft is deze Pittige zwarte peper tofu echt een aanrader, dus weet je net als ik nog niet zo goed wat je nou met tofu aan moet? Probeer dan gewoon eens dit recept!
Ik at de tofu met rijst en broccoli, het recept is voldoende voor 3-4 personen.
Op zoek naar nog meer vegetarische recepten?
Pingback: Falafelcurry | FunkyFood by Niki
Pingback: Kikkererwtenburger | FunkyFood by Niki