Pittige zwarte peper tofu

Pittige zwarte peper tofu van Ottolenghi

Het recept van deze pittige zwarte peper tofu heb ik niet zelf bedacht, maar is van de enige echte Ottolenghi. Toen eind februari het Foodies magazine bij mij op de mat lag, kon ik niet wachten om er dingen uit te maken. Het thema van deze Foodies was namelijk Azië. Een erg breed thema, maar ik ben heb nog geen een Aziatische keuken ontdekt waar ik geen fan van ben.

Het recept wat mij het meest aantrok was de pittige tofu met zwarte peper van Ottolenghi. Vooral omdat tofu mij nooit echt aanspreekt, omdat ik het idee heb dat het niets voor mij is.  Willem, kok, receptenschrijver en fotograaf voor Foodies, gaf in zijn artikel toe dit ook te hebben.

Het bijschrift van dit recept was dan ook: “Als je dit gerecht niet lekker vindt, kun je in principe nu stoppen met lezen. Dan ga je tofu namelijk nooit lekker vinden.”

Dus ik trok de stoute schoenen, mijn sneakers dus, aan en reed naar de supermarkt voor tofu. Het vocht uit de tofu drukken schijnt essentieel te zijn, neem hier dan ook de tijd voor. En gebruik voldoende olie om de tofu krokant in te bakken.

Het recept deed mij denken aan babi ketjap, maar dan uiteraard zonder de babi omdat de speklappen in dit geval zijn vervangen door de tofu. Wat mij betreft is deze Pittige zwarte peper tofu echt een aanrader, dus weet je net als ik nog niet zo goed wat je nou met tofu aan moet? Probeer dan gewoon eens dit recept!

Ik at de tofu met rijst en broccoli, het recept is voldoende voor 3-4 personen.

Pittige zwarte peper tofu van Ottolenghi

5 from 1 vote
Recipe by funkyfoodbyniki
Servings

4

servings
Prep time

35

minutes
Cooking time

15

minutes

Ingrediënten

 • 800 gram tofu ( firm, dus stevige)

 • 4 eetlepels olie

 • 1 eetlepels maïzena

 • 100 gram boter

 • 12 fijngesneden sjalotjes

 • 4 fijngesneden rode pepers

 • 8 fijngehakte knoflookteentjes

 • 3 eetlepels fijngehakte gember

 • 3 eetlepels zoete sojasaus ( ketjap)

 • 3 eetlepels lichte sojasaus

 • 4 theelepels donkere sojasaus

 • 2 eetlepels suiker

 • 3 eetlepels gekneusde zwarte peperkorrels

 • 4 fijngesneden bosuitjes

Bereidingswijze

 • Snijd de tofu in plakken van circa 1,5 cm dik. Leg de plakken tussen keukenpapier en leg er iets zwaars op. Laat circa 30 minuten liggen om het vocht uit de tofu te persen. Ik verving tussendoor het keukenpapier een keer zodat het meer vocht kon opnemen.
 • Snijd de tofu in blokjes van 1,5 bij 1,5 cm. Verhit de olie in de pan. Wentel de tofublokjes door de maïzena en schud ze af. Vak de tof rondom goudbruin en krokant in de olie en laat op keukenpapier uitlekken.
 • Giet de olie uit de pan en smelt de boter in de pan. Voeg de sjalotten, pepers, knoflook en gember toe en fruit circa 15 minuten op laag vuur. voeg de sojasauzen, ketjap suiker en peperkorrels toe. Breng aan de kook en toer goed door. Verwarm vervolgens de tofublokjes 1 minuut in de saus.
 • Serveer direct met rijst en groente

 • Ik schil de gember meteen als ik hem koop, met de achterkant van een lepel. Vervolgens vries ik hem in en rasp in elke keer als ik gember nodig heb wat van de bevroren gember.

Tag @FunkyFoodbyNiki op Instagram en gebruik de hashtag #Funkyfoodbyniki

Pin dit recept!

Volg @FunkyFoodbyNiki op Pinterest

Heb jij dit recept gemaakt?

Follow us on Facebook

Op zoek naar nog meer vegetarische recepten?

KokenKoken

2 Comments

 1. Pingback: Falafelcurry | FunkyFood by Niki

 2. Pingback: Kikkererwtenburger | FunkyFood by Niki

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*