Plaattaart met spicy hummus en za'atar pulled chicken 2

Plaattaart met spicy hummus, pulled za’atar chicken & granaatappel

Vandaag een recept voor een heerlijke plaattaart met oosterse invloeden. Plaattaart met spicy hummus, pulled za’atar chicken, granaatappel, ananas & koriander.

In november was ik met mijn schoonzusje Tanja in Sneek om een jurk uit te zoeken voor haar grote dag! Wat ziet ze er betoverend uit in die prachtige trouwjurk… Ja Ferdy ( haar toekomstige hubbie) ze is echt prachtig!! 

We hadden er de hele dag voor uitgetrokkken om haar droomjurk te vinden, echter waren we na 40 minuten klaar, want dit was echt een overduidelijk gevalletje liefde op het eerste gezicht haha. We zijn dus lekker gaan lunchen, shoppen en hebben vervolgens voordat we naar huis gingen nog even een borreltje met een hapje gedaan bij Winterbar Buur in Sneek. 

Hier aten we een plaattaart met spicy pulled chicken en granaatappelpitjes. Echt super lekker! Al snel daarna moest ik ineens weer aan die heerlijke plaattaart denken en besloot ik een gok te wagen om iets vergelijkbaars in elkaar te flansen.

Change of plans….

Dit recept was een van de eerste gerechten welke ik uitschreef voor mijn blog. Echter was ik niet blij met de foto, waardoor ik hem in het archief geplaatst heb. De bruiloft van Ferdy en Tanja is inmiddels een jaar uitgesteld. Tanja bleek namelijk zwanger en 3 weken geleden ben ik tante geworden van mijn prachtige neefje Trev. Afgelopen zaterdag ging ik bij Tanja eten. Ik besloot deze plaattaart met spicy hummus, pulled za’atar chicken & granaatappel weer eens te maken en te fotograferen.

Dit recept is zo lekker dat we de hele taart met zijn tweeën hebben opgegeten!

Plaattaart met spicy hummus pulled za’atar chicken & granaatappel

5 from 1 vote
Recipe by funkyfoodbyniki
Servings

2

servings
Prep time

45

minutes
Cooking time

15

minutes

Serveer deze heerlijke plaattaart met spicy hummus, pulled za’atar chicken, granaatappel, ananas & koriander met een lekkere salade om er een hele maaltijd van te maken. Je kunt ook kleine stukjes serveren als borrelhapjes.

Ingrediënten

 • 1 rol bladerdeeg

 • 1 bakje pikante hummus

 • 2 kipfilets

 • 4 eetlepels za’atar kruiden ( ik gebruikte die van Jonny de Boer)

 • Pitjes van 1 granaatappel

 • Klein blikje ananas of verse ananas

 • Handje koriander

 • Pijnboompitjes

Bereidingswijze

 • Verwarm voor de pulled chicken de oven voor op 175 graden Celsius. Bestrooi de kipfilets met 2 eetlepels za’atar kruiden en leg in een kleine ovenschaal. Voeg 100 ml water toe, bedek de ovenschaal met aluminiumfolie en zet voor 30 minuten in de oven.
 • Haal de kip uit de ovenschaal en trek deze met 2 vorken uit elkaar. Voeg de overige za’atar en de cayennepeper toe en meng goed door elkaar. Verhoog de oventemperatuur naar 200 graden.
 • Rol het deeg uit op een ovenplaat of rooster en besmeer rijkelijk met de pikante hummus.  Verdeel de pulled chicken over de plaatpizza en voeg ook de zeer klein gesneden stukjes ananas toe. Bak de pizza af voor 15-20 minuten.
 • Bestrooi met granaatappelpitjes, koriander en geroosterde pijnboompitjes.

 • Liever een vega versie? Gebruik dan jackfruit in plaats van kipfilet. Bestrooi dit met za’atar en bak in een pan. Trek met 2 vorken uit elkaar.

Tag @FunkyFoodbyNiki op Instagram en gebruik de hashtag #Funkyfoodbyniki

Pin dit recept!

Volg @FunkyFoodbyNiki op Pinterest

Heb jij dit recept gemaakt?

Follow us on Facebook

Op zoek naar nog meer inspiratie ? Kijk eens bij onderstaande recepten.

Klik op deze link om de rest van mijn recepten te zien op Pinterest en direct je favoriete te pinnen op je eigen borden!

KokenKoken

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*