Hierbij mijn favoriete recept voor een Poké Bowl, namelijk met gemarineerde tonijn en mango. Het pittige van de marinade in combinatie met de zoete mango is echt heerlijk!
Tien jaar geleden( jeetje wat klink ik oud) werkte in tijdens mijn studententijd voor een horeca uitzendbureau gericht op het hogere segment. Ik werkte toen regelmatig voor een opdrachtgever met een eigen sushirestaurant. Sushi was toen nog helemaal niet zo heel bekend in Nederland, laat staan dat je het bij de AH kon kopen.
Op grote evenementen bouwden ze een sushi rollercoaster, een lopende band waar je aan kon zitten en waar de bordjes voorbij kwamen. De sushi werd elke dag bereid door de Japanse chefs en ook alleen die dag verkocht. Op heel veel evenementen waren er aan het einde van de dag gebaksdozen vol over, welke we dan mee naar huis mochten nemen.
Ik kwam dan met dozen vol thuis en de opmerkingen die ik kreeg waren dan; gadver, rauwe vis en zeewier. Iets met wat de boer niet kent…
Gek op Sushi
Ik was echter verkocht en samen met mijn vriendin Melissa aten we onszelf helemaal misselijk aan deze verse sushi. Inmiddels is sushi natuurlijk veel bekender en lusten het grootste gedeelte van mijn familie en vrienden ook sushi.
Echter vindt ik het best wel een gedoe om voor een grote groep sushi te maken, dus maak ik vaak een sushi bowl of een Poké Bowl.
Wat is een pokebowl?
Een pokebowl komt oorspronkelijk uit Hawai, het is eigenlijk een sushisalade. Poke betekent “in stukken snijden”. Het is dus een bowl vol stukjes gesneden groente en vis. Ik maak eigenlijk nooit dezelfde, dus varieer ook naar hartenlust. Mocht je ook geen zin hebben om deze zelf te maken kun je ze tegenwoordig ook afhalen of thuis laten bezorgen.
Heb je deze Poké Bowl met gemarineerde tonijn geprobeerd? Dan hoor ik graag wat je ervan vindt! Of deel een foto op Instagram onder de #funkyfoodbyniki
Meer Aziatische inspiratie?