Een ultiem herfstrecept namelijk, pompoensoep met kokosmelk en miso. Na een maandenlange pauze van mijn blog begon het de afgelopen tijd te kriebelen om weer te doen waar ik blij van wordt namelijk het bedenken, maken en uitwerken van recepten. Afgelopen week lag ik ‘s avonds in bed en kreeg ik spontaan zin om pompoensoep te maken. Niet zo raar, aangezien het ineens herfst is geworden. Het regent, de blaadjes vliegen in het rond en de appels van de bomen.
Ik ben gek op recepten met pompoen, met name zoete baksels. Pumpkin Spice everything!! In pompoensoep geef ik toch meer een voorkeur voor hartig en umami. Welk ingrediënt zorgt er voor een instant umami gevoel? Miso. Pompoensoep met miso it is!
Miso is een pasta van gefermenteerde sojabonen en een echte smaakmaker uit de Japanse keuken.
Het maken van pompoensoep doe ik meestal met kokosmelk om meteen een beetje een oosterse twist te geven. De miso maakt het geheel helemaal af en zo ontstond deze pompoensoep met kokosmelk en miso. Soms zijn recepten in het echt nog lekkerder dan ik voor ogen had en dit is daar een goed voorbeeld van.
Ren naar de winkel, koop een pompoen en ga aan de slag. Heb je dit recept gemaakt dan zou ik het leuk vinden als je je creatie met mij deelt op social media of een berichtje achterlaat op mijn website!
Toch liever een ander soepje dan deze pompoensoep? Wat dacht je van Rode linzensoep met kokosmelk en gebakken uitjes, Romige knoflooksoep met truffel of Preisoep met kerrie en spekjes.
Klik op de afbeelding hieronder om het