Recept voor portugees stoofvlees uit de crockpot express

Portugees stoofvlees uit de Crockpot express

Het eerste recept van dit jaar is heerlijk Portugees stoofvlees uit de Crockpot Express! Ultiem comfortfood voor de koude wintermaanden. Deze stoofschotel bestaat uit rundvlees, ontbijtspek en chorizo. Weer eens iets anders dan de Hollandse hachee.

Dit heerlijke recept is afkomstig van Liz van de k van koken. Liz is een echte foodie die heerlijke recepten deelt op haar blog. Het was een feestje om rond te neuzen tussen al haar heerlijke recepten. Ze woont sinds een paar jaar en deelt dan ook veel Portugese recepten. Voor de maandelijkse foodblogswap mag ik een recept koken van haar blog.

Portugees stoofvlees

De portugese keuken is mij nog geheel onbekend, dus al snel weet ik dat ik uit deze sectie een recept ga kiezen. We zijn hier gek op stoofvlees, wanneer ik Liz haar recept zie voor Carne Estufada (zoals het Portugeese stoofvlees in het Portugees heet), weet ik dat dit het recept gaat worden.

Stoofvlees uit de Crockpot Express

Liz maakt haar stoofvlees in de snelkookpan. Ik heb ervoor gekozen om dit recept aan te passen naar Portugees stoofvlees uit de Crockpot Express Multicooker. De CPE is een elektrische snelkookpan. Het voordeel van deze pan is dat je hierin middels de saute stand ook dingen aan kan fruiten. Je hebt dus maar 1 pan nodig om dit heerlijke stoofvlees te maken. Nog een voordeel van de CPE is dat je in 55 minuten heerlijk stoofvlees kan bereiden, dus geen uren sudderen meer!

Portugees stoofvlees uit de Crockpot express

4 from 11 votes
Recipe by FunkyFoodbyNiki Course: HoofdgerechtDifficulty: Makkelijk
Porties

4

Personen
Voorbereiden

15

minutes
Kooktijd

55

minutes

Heerlijk recept voor Portugees stoofvlees uit de Crockpot Express.

Ingrediënten

Bereidingswijze

  • Zet de Crockpot op SAUTE en voeg de olijfolie toe. Snij de ontbijtspek in grote blokjes en bak deze in 10-15 minuten uit. Schep de spekblokjes uit de crockpot en zet apart.
  • Bak in etappes het rundvlees rondom goed aan en schep dit uit de pan bij de spekblokjes.
  • Bak in het overgebleven vet de uien met de knoflook glazig. Voeg de chorizo en laurier toe en fruit samen goed aan. Voeg de eetlepel bloem toe en roer goed door zodat de bloem kan garen.
  • Blus het geheel af met de rode wijn en roer tot er geen klontjes bloem meer zichtbaar zijn. Voeg de runderfond en de passata toe en roer het geheel goed door.
  • Schep het rundvlees en de ontbijtspek terug in de pan en zorg dat het geheel onder staat. Indien dit niet het geval is kun je wat bouillon of water toevoegen. Druk op stop om de Sautestand te beëindigen.
  • Snij het harde broodje open en besmeer beide kanten met mosterd. Druk de broodjes met de mosterdkant naar beneden op het vlees.
  • Zet de Crockpot op Meatstand en druk met het +teken de tijd naar 55 minuten. De crockpot gaat nu eerst druk op bouwen en daarna zal de timer aftellen naar 0.
  • Laat de stoom via Natural release in 30 minuten ontsnappen voordat je het stoomventiel opent.

Tips

  • Uiteraard kun je dit recept ook in de de slowcooker of op het gasfornuis bereiden. Slowcooker: Bereid stappen 1 t/m 4 in een gewone pan en breng alles over naar de slowcooker. Zet deze voor 5 uur op high of voor 8 uur op low. Op het gasfornuis: Bereid alles in een braadpan en zet deze vervolgens voor minimaal 4 uur op een laag pitje.

Tag @FunkyFoodbyNiki op Instagram en gebruik de hashtag #Funkyfoodbyniki

Pin dit recept!

Volg @FunkyFoodbyNiki op Pinterest

Heb jij dit recept gemaakt?

Follow us on Facebook

Ben je op zoek naar nog meer heerlijke stoofvlees recepten? Kijk dan eens bij een van de onderstaande recepten!

Mexicaans Stoofvlees uit de slowcooker
Koreaans Stoofvlees uit de slowcooker
Rode linzensoep uit de Crockpot Express
KokenKoken

2 Comments

  1. Super recept! Ik ga het recept toevoegen aan receptenboek. bedankt voor het delen!

  2. Het Portugees rundvlees is heerlijk. Nu 2x gemaakt. Met verschillende mee-eters…allemaal vonden ze het heerlijk, dus ik heb de link ook bewaard in mijn mail. 😄

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*