Preisoep met kerrie en spekjes

Preisoep met kerrie en spekjes

Hierbij een recept voor heerlijke romige preisoep met kerrie en spekjes. Deze soep is super makkelijk en snel te bereiden en staat binnen 20 minuten op tafel.

Nu het buiten weer wat kouder wordt krijg ik steeds meer behoefte aan comfortfood. Ik ben niet iemand die wekelijks soep eet, maar hoe kouder het buiten wordt hoe meer zin in krijg in soep. Zelf ben ik voornamelijk gek op Aziatische soepen zoals Ramen, Wortelsoep met rode curry en kokosmelk of deze heerlijke Taiwanese rundersoep.

Maar mosterdsoep, uiensoep of een heerlijke romige preisoep met kerrie en spekjes kan ik ook zeker waarderen. Sinds enkele weken ben ik gastblogger voor Green Gipsy Spices en toen ik aan het bedenken was welk recept ik zou maken de gele curry kruiden, kwam ik al snel uit op deze heerlijke preisoep met spekjes. Ik heb de gele curry kruiden van Green Gipsy Spices gebruikt, maar je kunt deze ook prima vervangen door gewone kerrie.

Soep en pasta zijn echt perfect voor #restjesmanagement. Je kunt namelijk alle restjes die je hebt verwerken in heerlijke soepen of pastasauzen. Ik gooi heel weinig eten weg, maar verwerk het vaak in een soep of saus die ik vervolgens invries. Perfecte tip tegen voedselverspilling en zo heb je ook altijd een lekkere maaltijd in de vriezer. Dus heb je nog 2 preien en heb je geen idee wat je ermee moet? Maak dan deze heerlijke preisoep met kerrie en spekjes!

Preisoep met kerrie en spekjes

Recipe by FunkyFoodbyNikiCourse: SoepCuisine: Snel en makkelijkDifficulty: Makkelijk
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes
Calories

300

kcal

Heerlijke romige preisoep met kerrie en spekjes. Met het koude weer is het weer tijd voor comfortfood, waaronder deze lekkere en makkelijke preisoep.

Ingrediënten

  • 400 gram prei in ringen gesneden

  • 1 ui

  • 2 teentjes knoflook geraspt of geperst

  • 1,5 liter kippen- of groente bouillon

  • 150 ml kookroom

  • 40 gram uitgebakken ontbijtspek

  • 1 eetlepel olie

  • 1,5 eetlepel kerriepoeder

Bereidingswijze

  • Verhit de olie in de pan en fruit de ui met de knoflook op zacht vuur aan. Wanneer de ui glazig is geworden voeg je de prei toe en bak je deze mee.
  • Voeg de kerrie toe en vervolgens de bouillon. Laat de prei 15-20 minuten koken in de bouillon. Pureer de soep met een staafmixer en breng op smaak met peper en zout.
  • Verwarm de uitgebakken ontbijtspek in een pan of in de oven. Roer de kookroom door de soep en voeg tenslotte de fijngesneden stukjes uitgebakken spek toe.

  • Liever een vegetarische soep? Vervang dan de kippenbouillon door groente bouillon. Deze soep is ook lekker met zalmflakes in plaats van spekjes.

Klik op deze link om de rest van mijn recepten te zien op Pinterest en direct je favoriete te pinnen op je eigen borden!

Preisoep met kerrie en spekjes

 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*